Alacant avança en la reactivació de les obres del parc de La Torreta: nou projecte a la vista

El procediment tècnic, que podria incorporar modificacions al document original, té un termini de tres mesos amb la idea de licitar la culminació d’esta zona verda

Alacant avança en la reactivació de les obres del parc de La Torreta: nou projecte a la vista
20/03/2024 -

Les obres paralitzades a Alacant comencen a desbloquejar-se de manera gradual. Si a la fi de 2023 va ser el carrer Xixona i fa un parell de setmanes es comunicava l’adjudicació de la renovació de la plaça de Sant Blai, ara el torn és per al parc de La Torreta (PAU 2). Encara queda lluny el moment en el qual la maquinària i els operaris reinicien la feina de casa, perquè de moment la Junta de Govern de l’Ajuntament tan sols ha aprovat la licitació per a la redacció d’un nou projecte que aborde la conclusió.

El termini d’execució d’este primer pas és de tres mesos, amb un pressupost que ascendix a 21.000 euros. La regidora d’Urbanisme, Rocío Gómez, destaca com a “necessària” la redacció d’este nou projecte tècnic que contemple els treballs que queden per realitzar en esta parcel·la de més de 20.000 metres quadrats. “L’objectiu és licitar, adjudicar i executar les obres pendents i que els veïns puguen gaudir al més prompte possible d’este espai natural i de passeig”, ha recalcat l’edil.

Esta actuació, que pretén generar un gran espai verd i d’esplai entre les avingudes Illa de Corfú i Esportista Isabel Fernández, es va detindre en 2022 a conseqüència de la renúncia de l’empresa adjudicatària per falta de liquiditat i incompliment dels terminis quan ja s’havia executat un 42% de l’obra. Després d’un període de litigis judicials, l’Ajuntament va poder finalment rescindir el contracte al desembre de l’any passat per a reprendre de nou la seua finalització.

Projecte original

L’Ajuntament ha matisat que encara que la redacció del nou projecte es basarà en l’original, es podria contemplar alguna modificació. En este sentit, el primer document per a la construcció d’este nou parc a la ciutat d’Alacant contemplava la incorporació d’equipaments esportius i zona de jocs infantils, així com mobiliari urbà. A més, estava prevista la implantació de 44 punts de llum LED i àmplies zones enjardinades.

En un primer moment, este projecte tenia un pressupost d’1,8 milions, però es va aprovar l’increment fins als 2,2 milions per la inclusió d’un nou sistema de reg i la xarxa d’enllumenat, així com variacions en la passarel·la per als vianants prevista per a connectar dos zones del parc situades a diferent nivell.

D’altra banda, el projecte contemplava potenciar l’heterogeneïtat dels espais basant-se en els criteris de cromatisme, temporalitat i compatibilitat. Així, la idea era establir diferents zones de plantació segons el color majoritari de la seua floració, i d’esta manera, que el jardí disposara d’un recorregut cromàtic canviant. En concret, s’utilitzaria com a base les varietats de vegetació de colors verd, gris, groc, marró o crema i blanc.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 4 =