Noves jornades de vaga d'autobusos a Alacant davant la falta de consens

Els treballadors convoquen tres dies d’aturada a l’abril en les línies que connecten Alacant amb Sant Joan d’Alacant, Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig i El Campello

Noves jornades de vaga d'autobusos a Alacant davant la falta de consens
24/03/2023 -

El desacord de les línies interurbanes que connecten Alacant amb els municipis confrontants segueix sense arribar a una resolució malgrat la vaga del passat dilluns, 20 de març, i reclama de nou millores en les seues condicions laborals que encara segueixen sense resposta. Entre elles destaquem la reducció de la seua jornada laboral així com la instal·lació de lavabos en les capçaleres dels recorreguts.

Després de més d’un any on les línies 21N, 23N i 24N han reduït al mínim les seues eixides i han deixat als ciutadans sense una opció de transport nocturn per a tornar a les seues llars des del centre, aquesta disjuntiva ha començat a afectar el servei diürn ja que les línies 21, 23 i 24 com en altres interurbanes i la C-6 que connecta Alacant amb l’Aeroport. Des dels diferents ajuntaments han fet una crida per a donar solució a aquest problema que deixa a més de 130.000 ciutadans sense tornar a casa, sense vies de transport o desatenent les seues obligacions. “Com a Ajuntament hem d’exigir una ràpida resolució, perquè com a administració pública és el que esperen de nosaltres els ciutadans” han assenyalat des de l’Ajuntament de Mutxamel, un dels municipis afectats.

Els diferents consistoris de les poblacions amb capçaleres corresponents a aquestes línies de transport —Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, el Campello i Mutxamel—. entenen com a raonables les peticions dels treballadors i exigeixen es pose fi a un problema que afecta directament els ciutadans del seu municipi. Rafael Pastor, edil de transports de Mutxamel ha sol·licitat que “la Conselleria s’assega a parlar amb els treballadors i l’empresa allunyant-se de l’actitud passiva que ha vingut prenent davant aquest problema”.

Així mateix, la situació roman sense avanços a causa de la falta de consens entre els treballadors, l’empresa i Conselleria pel que s’ha convocat una vaga el mateix dilluns abans de les eleccions, el 20 de maig.

Vagues d’autobús interurbà per al mes d’abril

Els dies de vaga previstos seran tres dilluns del mes d’abril:

  • Dilluns, 3 d’abril.
  • Dilluns, 17 d’abril.
  • Dilluns, 24 d’abril.

Els dies programats d’aturada comptaran amb uns serveis mínims que oscil·la entre 120 minuts i 60, com va ocórrer el dilluns passat, i afectarà les línies 21, 23 i 24. Podent afectar també els transports corresponents a la 26 (Villafranqueza-Tàngel), 30 (Sant Vicent-Alcoraya), 36 (Sant Gabriel-Universidad) i 35 (Tàngel-Hospital).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + one =