Alacant reactiva l'Ordenança Contra el Soroll després de quatre anys

L’ordenança, que ja es va aprovar en 2019, es revisa i actualitza amb vista a ser aprovada aquest 30 de març poc abans de les eleccions

Alacant reactiva l'Ordenança Contra el Soroll després de quatre anys
13/03/2023 -

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant, format per PP i Cs, ha posat de nou en marxa l’Ordenança de Protecció Contra la Contaminació Acústica i Vibracions després de ser actualitzada i revisada per les regidories d’Urbanisme i Medi ambient. La tardança que altres grups de govern han titllat de “electoralista” pretén atendre un esforç real i continuat per adaptar-se a les demandes dels veïns del barri antic d’Alacant, segons ha informat el consistori.

El nou text, hauria sigut refundat obeint a un caràcter qualitatiu i quantitatiu en incloure no sols els tradicionals controls de sorolls i vibracions, sinó també noves definicions de zones, plans i mapes acústics, aïllaments, mesures de control i sistemes d’alarma, informació i transparència amb caràcter actualitzat i permanent.

Així mateix, la junta de govern ha informat que es disposarà d’una web i informació per a tots els ciutadans on poder consultar tota la informació relativa en un únic espai.

A més de facultar a l’Ajuntament per a limitar els horaris, una de les novetats de la nova ordenança inclou la necessitat d’un estudi o auditoria acústica per a aquelles activitats sotmeses a avaluació amb l’objectiu “de minimitzar i fins i tot eliminar mitjançant mesures preventives i correctores els efectes negatius que puguen generar entre els veïns del municipi”. A més també regulen les molèsties ocasionades per les activitats de càrrega i descàrrega de mercaderia, així com els produïts pels vehicles, o treballs en les vies públiques, obres d’edificació o recollida de residus.

Per part seua, els veïns del barri antic esperen per fi un canvi definitiu després de quatre anys en què l’ordenança ha dormit el somni dels justos, sense fer-se finalment efectiva. Una lluita que veïns i associacions secunden des de fa més de 30 anys, des que es posara en marxa l’antiga ordenança des de la qual s’han interposat més 500 denúncies pel soroll.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen − fourteen =