L'altre costat de les Fogueres: tots els centres de salut d'Alacant, tancats durant les festes

Des de hui i fins al dilluns només obriran el dissabte

L'altre costat de les Fogueres: tots els centres de salut d'Alacant, tancats durant les festes
22/06/2022 -

Les Fogueres de Sant Joan d’Alacant tornen després d’anys sense celebrar-se amb plena normalitat. Una vegada passada la pandèmia de la COVID-19, els alacantins i alacantines se submergeixen en els dies grans per excel·lència de la ciutat amb la seua festa més tradicional.

No obstant això, com succeïa cada any abans de la COVID-19, aquestes festes impliquen el tancament de diferents espais sanitaris. És el cas dels centres de salut de la ciutat d’Alacant, que estaran tancats des de hui dimecres fins al dilluns.

Així, l’única excepció serà el dissabte, quan aquests centres obriran les seues portes per a atendre urgències.

Des de fa anys, la vespra del 24 de juny sempre ha sigut festa en Sanitat. Enguany, a l’ésser el 23 també festiu local, s’ha traslladat el dia lliure al dimecres. Per tant, els qui necessiten atenció mèdica durant aquests dies de Fogueres de Sant Joan a Alacant hauran d’acudir a les Urgències dels hospitals o als punts d’Urgències extrahospitalàries.

A la ciutat d’Alacant, aquests espais estan localitzats en el centre de salut Cap de l’Horta, al carrer Aaiun al costat de l’Hospital General d’Alacant i en el conjunt sanitari de Babel-Florida.

Centres de salut tancats per vacances

D’altra banda, a partir de l’1 de juliol i fins al 17 de setembre tots els centres de salut de la Comunitat Valenciana no obriran a la vesprada, només als matins. Això és pel fet que “no hi ha suficients sanitaris”, segons la Conselleria de Sanitat, per a contractar.

Les contractacions que s’estan duent a terme des de la Conselleria no són suficients per a cobrir la totalitat de les baixes per vacances i mantindre l’activitat al 100%. Des d’aquesta administració, la situació actual s’atribueix a la falta de personal en bossa, mentre que els sindicats assenyalen una falta d’organització.

La pròpia Conselleria de Sanitat va comunicar ahir, a tan sols 10 dies que començaren les vacances, una sèrie de “instruccions generals” sobre com cobrir l’assistència aquest estiu. En Atenció Primària, es dona la possibilitat de tancar de l’1 de juliol al 17 de setembre, tots dos inclosos, reduint així l’horari d’atenció habitual (de 8 a 21 hores) a solo de matins (de 8 a 15 hores). A partir d’aqueixa hora, els pacients que necessiten atenció hauran d’acudir als punts d’atenció continuada (PAC) o en els punts d’atenció sanitària (PAS) que ofereixen assistència a urgències extrahospitalàries de 15 a 8 hores del matí de l’endemà. Aquesta situació, segons apunten sindicats, pot provocar “més retards” en l’atenció als pacients.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × two =