El Pla de la Diputació d'Alacant per als municipis de la província duplica el Fons de la Generalitat

La institució provincial destina 30 milions d’euros per a inversions i despesa corrent dels ajuntaments

El Pla de la Diputació d'Alacant per als municipis de la província duplica el Fons de la Generalitat
29/12/2021 -

La Diputació d’Alacant posarà en marxa en 2022 per segon any consecutiu el Pla + A prop, dotat amb 30 milions d’euros. Aquesta inversió duplica la que destinarà la Generalitat Valenciana als municipis de la província a través del Fons de Cooperació Local.

“El Pla +A prop arriba a tots els municipis i dona autonomia i llibertat als consistoris perquè decidisquen el destí de les ajudes”, ha explicat la portaveu de l’equip de Govern de la Diputació, Ana Serna, qui ha destacat que aquest Pla “prioritza a les localitats més xicotetes i no a les més grans i riques, com sí que fa la Generalitat”. “A més -ha afegit la portaveu- la iniciativa de la Diputació d’Alacant té en compte en el repartiment el criteri de despoblació” per a beneficiar precisament als municipis amb un major risc de despoblament.

Serna ha reiterat el rebuig de la Diputació al Fons de Cooperació de la Generalitat perquè atempta contra l’autonomia financera de les diputacions i es tracta d’una “imposició” del Consell. “El que vol el govern tripartit de Ximo Puig és eliminar les diputacions, suprimint a poc a poc les seues competències”, ha alertat Ana Serna.

En aquest sentit, la diputada ha posat de manifest la total falta de diàleg de la Generalitat, que s’ha negat en tot moment a obrir un procés d’entesa amb la institució provincial. De fet, segons ha recordat Serna, el president de la Diputació, Carlos Mazón, va comparéixer en Les Corts per a obrir un espai de consens i explicar els seus arguments. Mazón va insistir que aquest assumpte es tractara en les reunions de la Comissió Bilateral amb la Generalitat per a buscar punts de trobada. A més, l’equip de Govern de la Diputació va ajornar la presentació d’esmenes al projecte de llei, en nom del diàleg i la cerca d’acords, tal com ha recordat la portaveu de l’equip de Govern.

“Els esforços de la Diputació d’Alacant han sigut inútils. La maquinària activada per la Generalitat per a imposar a les diputacions el Fons de Cooperació ha esclafat els espais de diàleg i ha passat per damunt del consens. Tot el procés fins a aprovar la llei que regula el Fons de Cooperació ha sigut una pantomima”, ha lamentat Serna.

“La Diputació d’Alacant ha insistit sempre en la necessitat que l’adscripció al Fons de Cooperació fora voluntària i no obligatòria, tal com es va sol·licitar en les al·legacions, però el tripartit ho ha impedit”, ha assenyalat la portaveu, qui ha recordat que la Diputació recorrerà al Tribunal Constitucional contra la llei del Fons de Cooperació.

D’un altre costat, Serna ha assenyalat que el passat 23 de desembre el president de la Diputació va remetre una carta a la Generalitat en la qual va anunciar que no acudiria a cap reunió sobre el Fons de Cooperació fins que els tribunals competents no es pronuncien sobre aquest tema. En aquesta missiva Mazón va recordar la seua discrepància amb el criteri d'”imposició” i la “falta de diàleg” de la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 3 =