El Pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat d'Aigües d'Orihuela revisen les obres anti-inundacions de la Vega Baixa

Aquesta és la primera d’una sèrie de reunions del director del Pla Vega Renhace, Antonio Alonso, amb els 17 jutjats, sindicats i comunitats de regants

El Pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat d'Aigües d'Orihuela revisen les obres anti-inundacions de la Vega Baixa
25/11/2021 -

El Pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat Privatiu d’Aigües d’Orihuela revisaran de manera conjunta les obres antiinundacions que, gràcies les ajudes econòmiques concedides per la Generalitat per a la Vega Baixa, s’executaran en els 27 municipis de la comarca. Unes ajudes que ascendeixen a 16 milions d’euros per a obres en Sistemes de Drenatge Sostenible (SUDs).

Així s’ha acordat en la reunió que han mantingut el director del Pla Vega Renhace del Consell, Antonio Alonso, i el jutge d’aigües del Jutjat Privatiu d’Aigües d’Orihuela, Pedro Mompeán. A la trobada han acudit també el secretari i lletrat del jutjat, Miguel Mazón; el seu síndic general, José Manuel Col, i el seu tinent de jutge, Ángel Luis Larrosa, així com el representant tècnic dels jutjats d’aigua i membre del Consell Assessor del Pla Vega Renhace, José Manuel Carrillo.

El director del Pla Vega Renahce del Consell ha destacat que “aquesta és la primera d’una sèrie de reunions que mantindrem amb 17 els jutjats d’aigua, sindicats i comunitats de regants, organitzacions que representen a un sector clau de l’horta tradicional de la Vega Baixa com són els agricultors”. “Per al Vega Renhace és primordial mantindre una relació fluida amb aquest col·lectiu i atendre totes les seues demandes i peticions; són ells els qui s’encarreguen del repartiment i gestió de les aigües que flueixen pel riu Segura i les seues séquies, acerbes i altres canals del regadiu tradicional”.

En el transcurs de la reunió, que ha tingut lloc en l’Oficina del Pla Vega Renhace del Consell a Orihuela, s’han abordat totes les actuacions del citat pla relacionades amb la prevenció d’inundacions i amb la xarxa de regadiu tradicional, les séquies i les acerbes. Per a això, el Pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat Privatiu d’Aigües d’Orihuela han acordat realitzar altres reunions per a aprofundir en aquestes línies de treball.

Cal recordar que el Jutjat Privatiu d’Aigües d’Orihuela ha sigut considerat com a tribunal consuetudinari i tradicional pel Congrés dels Diputats, per la qual cosa les seues resolucions en temes de conflictes entre regants tindran plena naturalesa jurisdiccional, és a dir, com les sentències d’un jutge.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 10 =