La futura platja de Sant Gabriel d'Alacant a un pont ser una realitat

La construcció d’un pont es podria portar avant com una alternativa perquè arriben els serveis bàsics a l’arenal de Sant Gabriel

La futura platja de Sant Gabriel d'Alacant a un pont ser una realitat
30/03/2023 -

La platja de Sant Gabriel, assumpte que ha sigut sempre un qüestió sotmesa a debat podria deixar de ser-ho en cas que Port d’Alacant, Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Servei Provincial de Costas i Adif donen el vistiplau a la construcció d’un pont de pas per a proveir a la zona de litoral del bàsic per a aspirara a convertir-se en platja urbana. La construcció d’aquest pont es preveu sobre la desembocadura del Barranc de les Ovelles des del viari disponible en terrenys del Port d’Alacant. Aquesta construcció anirà en paral·lel a la infraestructura ferroviària existent i sobre el domini marítim terrestre de les costes.

El regidor d’Urbanisme, Adrián Santos Pérez, recorda que “la zona utilitzada per molts ciutadans per al bany que està situada enfront del barri de Sant Gabriel es troba separat de l’avinguda d’Elx i del nucli urbà per les vies del tren que impedeix dotar-la dels serveis i de l’accessibilitat necessaris per a la seua conversió en una platja urbana, per la qual cosa proposem aqueixa solució que espere que tinga el vistiplau de les administracions implicades”.

Així mateix, en veure’s afectades diverses parcel·les que competeixen a diferents administracions s’ha donat part a Port d’Alacant, Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Servei Provincial de Costas i Adif per a consultar la seua viabilitat del projecte.

L’Ajuntament d’Alacant, per part seua, considera necessari el dotar de diferents possibilitats a aquesta qüestió per a fer viable en un futur a l’arenal de Sant Gabriel i poder ser considerat com a platja. Assumpte que ha ocupat a diferents associacions de veïns al llarg del temps que exigien uns serveis mínims municipals. Estant al principi “prohibit el bany” i fins i tot arribant a qüestionar si la platja existia o no.

El Patronat de Turisme Alacant City&Beach, a través de la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, va reunir el mes de febrer passat els membres de la Junta Rectora amb tècnics municipals per a donar compte de l’esdevingut amb les àrees d’Urbanisme i Neteja en una reunió prèvia i tractar la possibilitat de fer accessible el litoral de Sant Gabriel.

Després de donar compte de les dificultats i barreres tècniques perquè els serveis d’emergències i neteja puguen accedir a la platja, a causa de les vies del tren, es va donar part a Urbanisme que planteja la construcció d’un tercer carril elevat per l’avinguda d’Elx que donara accés a vehicles sanitaris i de neteja. Aquesta informació ha de ser avaluada per Costas, Ports de l’Estat i a la Confederació Hidrogràfica i, de ser factible, podria ser el principi perquè puguen emportar-se aqueixos serveis bàsics a l’arenal de Sant Gabriel com la instal·lació d’una farmaciola i servei de salvament i socorrisme, l’arribada d’aigua per a llavapeus i de la maquinària de neteja necessària per a mantindre en òptimes condicions l’arena.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × four =