Tres dies de recreació històrica, un cap de setmana de Halloween, cinema de terror, contacontes i música centren les activitats del Castell fins a cap d'any

La programació està dissenyada per a tota la família, continuen les visites guiades i teatralitzades i les degustacions i s’inaugurarà una exposició sobre un alacantí il·lustre, Gosalbes de Cunedo

Tres dies de recreació històrica, un cap de setmana de Halloween, cinema de terror, contacontes i música centren les activitats del Castell fins a cap d'any
22/09/2022 -

Tres dies de recreació històrica, un cap de setmana temàtic de Halloween, cinema de terror, activitats per a xiquets com a contacontes i màgia i les actuacions musicals centren la programació del Castell de Santa Bàrbara per a aquest trimestre.

La cap d’Estratègia Turística del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, Elena Lumbreras, i el directiu d’Esatur Luis María Pizana han presentat aquest dijous la programació de la fortalesa fins a cap d’any.

Lumbreras ha destacat que “les prop de 465.000 visites rebudes al Castell entre el 24 de gener i el 31 d’agost han superat les expectatives que teníem per al primer any de gestió externalitzada, la qual cosa ratifica l’encert en el model de gestió pel qual hem apostat des del Patronat de Turisme”. A més, ha assenyalat que l’Ajuntament iniciarà obres en el baluard de Santa Ana perquè puga no sols visitar-se sinó ser escenari d’activitats i que també s’escometrà un projecte d’il·luminació més sostenible que suposarà un atractiu per a les visites nocturnes. Així mateix ha recordat que s’ha renovat la senyalització en els accessos per carretera i el bon funcionament del servei de llançadores.

Pizana ha destacat els “magnífics resultats de la col·laboració publicoprivada al Castell i el fet que el 65% d’aquestes 465.000 visites siguen primeres visites”, mentre que ha indicat que els països de procedència han sigut, per aquest ordre, Espanya, Polònia, el Regne Unit, Noruega, Itàlia i Alemanya. A més, ha anunciat que la botiga de marxandatge ja es troba disponible també en línia.

Programació

El plat fort de la programació per a aquest trimestre es desenvoluparà els dies 3, 4 i 5 de desembre. Coincidint amb la festivitat de Santa Barbara es posarà en marxa una recreació històrica que repassarà les diferents etapes per les quals ha passat el Castell entre els segles XIII i XIX. Per a això es “tematitzaran” els espais segons les èpoques, s’establiran campaments, i hi haurà xarrades didàctiques, combats, canvis de guàrdia i detonacions per a reviure els principals esdeveniments històrics.

Una altra novetat, també relacionada amb la història alacantina serà l’exposició sobre Gosalbes de Cunedo, “L’humanista alacantí a la conquesta d’Europa”, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura.

Una altra de les activitats assenyalades d’aquest trimestre consisteix en un Cap de setmana temàtic sobre Halloween, el 29, i 30 d’octubre, una activitat gratuïta amb contacontes relacionats amb la temàtica i “Halloween Danse” que comptarà amb animadors per a cantar i ballar. En paral·lel a aquesta activitat per a tota la família s’ha programat un Cicle de Cinema de Terror, també gratuït, amb la projecció dels grans clàssics d’aquest gènere. A més, a la Sala Taverna del Castell continua oberta fins a novembre l’exposició de ninots diabòlics “Evil Toys”.

Contacontes i música

La programació cultural del Castell per als pròxims mesos estarà dirigida a tots els públics, especialment al públic familiar. Així, es realitzaran contacontes variats com “Semenlengualatraba”, “Feroces y Tiernos”, “Noches Mágicas”, “Cuentos del Mundo”, “Cuentos y leyendas del Castillo”, entre altres. També espectacles de titelles com “Un pasote de Quijote” i espectacles de màgia.

Els concerts del “Quartet de música de cambra” els dies 1 i 2 d’octubre a les 12.30 hores, a càrrec del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá, i el “Quintet del Vent del CSMA” el 6 de novembre conformen l’aposta per la música local.

D’altra banda, el cicle de “Live de roof” tanca amb l’actuació dels “Xiquets mutants” el 25 de setembre a les 20 hores, mentre que el Cicle d’Urbà portarà a Xavibo el dia 30 de setembre, a les 22 hores.

A més, continuaran les visites guiades de dilluns a divendres i les teatralitzades els caps de setmana, així com les degustacions de cerveses i vins alacantins.

L’horari de tardor al Castell és de 10 a 20 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + sixteen =