Prohibeixen el bany a les platges de Urbanova i Sant Gabriel

Alacant i la Direcció General de l’Aigua han activat el protocol de seguretat i hissen la bandera roja en detectar-se la presència de enterococos en les aigües

Prohibeixen el bany a les platges de Urbanova i Sant Gabriel
28/07/2023 -

La Direcció General de l’Aigua i l’Ajuntament d’Alacant han prohibit aquest divendres el bany entre les platges de Urbanova i Sant Gabriel en detectar-se la presència del bacteri enterococos en les aigües d’aquestes zones de la costa. També s’ha restringit el bany en l’espai habilitat per al fang de gossos. Tot això s’ha produït després d’analitzar l’aigua i detectar una presència anormal de enterococos en una de les mostres que es prenen de manera habitual en l’aigua. Aquest bacteri podria provindre de possibles descàrregues d’aigües residuals i que ocasiona tancaments puntuals en poder suposar un risc per als banyistes.

En les primeres comprovacions efectuades s’ha descartat que la procedència del bacteri siga d’abocaments procedents de l’emissari i la depuradora en la zona de Sant Gabriel, tampoc provindria de fuites de la xarxa controlada per Aigües d’Alacant.

No obstant això, aquesta situació ha desencadenat en la col·locació immediata de la bandera roja, tal com dicten els protocols de seguretat i salut marcats.

La troballa d’aquests nivells anòmals del bacteri s’ha produït durant els controls rutinaris que marca el Programa de Control de la Qualitat d’Aigües de Bany de la Generalitat Valenciana. Una vegada s’ha corroborat l’estat de les aigües amb aquests nivells, la Direcció General d’Aigües ha traslladat aquests resultats a l’Ajuntament, que s’ha fet càrrec de la situació avisant a cossos de seguretat, serveis de socorrisme que actuen sobre les zones afectades on ara roman la bandera roja.

El procediment de restricció s’ha dut a terme de la Generalitat al costat de l’Ajuntament d’Alacant, que ha coordinat de manera immediata les mesures oportunes per a frenar als banyistes. Actualment, es continuen efectuant diferents anàlisis de les aigües per a poder traçar l’evolució del bacteri poder obrir tornar a obrir les platges al bany.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − one =