Ja hi ha data per a la reobertura de l'embarcador del parc del Palmerar d'Alacant

Es preveu que aquest emblemàtic parc reòbriga divendres que ve amb una nova pista de ‘pump track’ per a bicicletes i patinets

Ja hi ha data per a la reobertura de l'embarcador del parc del Palmerar d'Alacant
11/09/2023 -

El compte arrere perquè reòbriga l’embarcador del parc el Palmerar d’Alacant ja ha començat. Així, després de la finalització de les obres de renovació i rehabilitació de les instal·lacions d’aquest parc de la ciutat, es preveu que tant l’embarcador com el conjunt del parc òbriga al públic de nou aquest divendres 15 de setembre.

L’embarcador del parc, que no estava en ús per falta d’un pantalà que facilitara l’accés dels usuaris de les barques, per la qual cosa s’ha instal·lat un nou per a tornar a reprendre aquesta activitat recreativa amb les embarcacions. També s’ha realitzat labors de reparació dels ponts de fusta.

Les obres van començar el mes de febrer passat amb una inversió de 362.153 euros. Aquesta actuació ha permés renovar la pista de bicicletes, ara convertida a ‘pum track’ que admet patinets i monopatins, l’embarcador, els serveis i l’adequació de camins, ponts, pèrgoles, il·luminació i mobiliari.

L’actuació es va iniciar al març amb l’empresa adjudicatària, Enginyeria i Gestió del Reg i Paisatge S.L., la primera fase d’unes obres orientades a renovar un dels parcs més singulars i emblemàtics de la capital provincial. Es preveu que els treballs de la segona fase es liciten i adjudiquen abans que finalitze aquest 2023.

En total, el pressupost per a aquesta segona fase ascendirà a 954.298 euros. En aquesta segona fase s’escometrà la instal·lació de sis noves àrees de jocs infantils, a més de procedir a la renovació del clos perimetral, elements hidràulics i de seguretat dels llacs, renovació de mobiliari i elements d’accessibilitat de l’entrada principal, cartelleria, millora de la pavimentació de camins i acostes, renovació de xarxa de reg, jardineria i plantacions de diferents espècies arbòries ja arbustives, a més del ressembrat de la gespa.

Altres millores escomeses durant les obres de la primera fase

Entre les actuacions escomeses es troba la correcció de les deterioracions provocades pels escolaments en episodis de fortes pluges, així com l’adequació dels camins, mitjançant la realització de trams de paviment de formigó desactivat i de albero. També s’ha substituït el clos de la part posterior del parc, que es trobava trencat.

Una de les millores introduïdes i atés que el parc és molt visitat per persones amb diversitat funcional, és l’habilitació d’un lavabo adaptat a les seues necessitats. També s’ha procedit a la reparació de les fonts ornamentals i tots els seus elements, així com a la substitució dels bancs i taules de pícnic per un model adaptat per a persones amb diversitat funcional.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 12 =