Alacant reduïx les emissions de CO₂ en els barris integrats en l'EDUSI

Amb la reordenació del trànsit i ampliació de voreres en les zones de Campoamor i Carolines Baixes s’ha canviat el paisatge urbà per a afavorir la mobilitat sostenible

Alacant reduïx les emissions de CO₂ en els barris integrats en l'EDUSI
23/02/2024 -

L’Ajuntament d’Alacant ha generat nous itineraris per als vianants, millorant l’accessibilitat, canviant el paisatge urbà i ampliant voreres en els barris del territori Edusi, situats entre els dos castells. Estes actuacions suposen, segons asseguren des del consistori, la reducció de 96,3 tones d’emissions de CO₂ a l’any.

Este Pla de mobilitat i les actuacions viàries executades en les zones de Campoamor i Carolines Baixes han sigut seleccionades per l’Ajuntament d’Alacant com a bona pràctica de l’Edusi Alacant davant el Ministeri d’Hisenda.

L’actuació ha suposat una inversió d’1,7 milions d’euros i s’ha emmarcat en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat Edusi Alacant- Àrea Les Cigarreras, cofinançada en un 50% amb fons europeus Feder. Alacant té previst concórrer a noves convocatòries europees amb les quals continuar apostant per millorar els nostres barris, ja que les intervencions executades s’han convertit en una de les millors Edusi d’Espanya.

La intervenció, alineada amb les directrius europees de lluita contra el canvi climàtic, s’ha desenvolupat en l’entroncament de viaris i als carrers Alcalde Suárez Llanos, General Aldave, Olozaga, Poeta Zorilla, Tinent Aigualit, Sergent del Riu Llamas i Plaza Castelló, més coneguda com Palmeretes. En total, s’ha actuat en 10.600 metres quadrats de carrers, mentre que en la plaça s’ha duplicat l’espai d’ús de 1.117 a 2.020 metres quadrats, a més de posar en valor el seu refugi antiaeri.

“L’operació ha permés ordenar els carrers dins del territori EDUSI per a afavorir la mobilitat sostenible, complir la normativa d’accessibilitat en ampliar l’ample de les voreres, rebaixar l’altura de les vorades i evitar els pendents en els passos de vianants. Així mateix, s’ha guanyat espai per al vianant, s’ha canviat el paisatge urbà i s’han reduït les emissions de CO₂ en 96,3 tones equivalents a l’any”, ha resumit l’enginyera d’Obres Públiques i cap del Departament Tècnic d’Infraestructures de la regidoria d’Urbanisme, Iraida Camarasa.

D’altra banda, “la incorporació d’arbratge i vegetació i el nou mobiliari urbà han creat espais agradables per al vianant que afavorixen les relacions veïnals i la revitalització de zona”, ha afegit la tècnica.

Espai per al vianant i zones verdes

El regidor de Presidència, Gestió de Fons i Projectes Europeus, Antonio Peral, ha ressaltat els bons resultats d’estes obres “amb les quals aconseguim reduir les emissions de CO₂, millorar la qualitat de vida dels ciutadans, crear entorns més amables, amb menys trànsit i una millora viària en la qual s’ha invertit prop de dos milions d’euros que han transformat la nostra ciutat per a fer-la més sostenible i millor per a viure”.

Les diferents actuacions de transformació urbana en clau mediambiental han situat l’arbratge en los voreres per a complir amb una doble funció: d’una banda, reduïx les emissions de CO₂ i per una altra, genera zones d’ombra a l’estiu que reduïxen la temperatura i actuen de corredors verds millorant el trànsit per als vianants en els mesos de calor. A la reducció d’emissions de CO₂ també contribuïx la reordenació del territori en reduir el trànsit rodat i la velocitat per estos carrers.

Amb el mateix objectiu, actuacions posteriors també en l’Edusi han generat rutes per als vianants que han connectat estos carrers amb els dos pulmons verds del centre de la ciutat: el mont Tossal i el mont Benacantil.

El Pla de Mobilitat i les actuacions viàries va ser debatut amb les entitats i associacions del territori, duent-se a terme tres sessions de treball entre 2018 i 2019 perquè pogueren aportar les seues propostes. Estes reunions van ser coordinades des de l’Oficina EDUSI, dependent de la regidoria de Plans Estratègics i Projectes Europeus.

El projecte també ha tingut elements innovadors. “S’ha utilitzat paviment fotocatalític que és auto netejador, biocida i contribuïx a reduir les emissions de CO₂”, mentres que “en la calçada s’ha col·locat paviment fonoabsorbent que reduïx el soroll que generen els vehicles”, explica la tècnica Camarasa. D’altra banda, s’ha implementat la plataforma única als carrers Tinent Aguado i Sergent del Río Llamas, que implica la supressió de vorades per a complir amb la normativa d’accessibilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + six =