Alacant desbloqueja les obres dels col·legis Juan Bautista Llorca i Santo Ángel de la Guarda

Tots dos projectes es troben dins del marc del Pla Edificant i contemplen la reforma integral i ampliació dels centres

Alacant desbloqueja les obres dels col·legis Juan Bautista Llorca i Santo Ángel de la Guarda
20/02/2024 -

Val més tard que mai. Ha sigut un procés llarg i tardà, però l’Ajuntament d’Alacant ha adjudicat de manera definitiva les obres de reforma integral i ampliació del CEIP Juan Bautista Llorca i el CEE Santo Ángel de la Guarda. Els dos projectes, que es troben sota el paraigua i el finançament del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, han patit la dilatació dels tràmits administratius en els últims anys, però encarrilen la recta final per a convertir-se en una realitat en els pròxims mesos.

La mercantil Aitana Actividades de Construcción y Servicios S.L. serà l’encarregada de dur a terme les obres després de ser la millor qualificada en el concurs públic de licitació. En el cas de la reforma del Juan Bautista Llorca el pressupost ascendix a 1,3 milions d’euros, i un termini d’execució d’un any, mentre que el Centre d’Educació Especial Santo Ángel de la Guarda l’import se situa per damunt dels 860.000 euros, i un termini de nou mesos.

Noves instal·lacions

Tots dos projectes han sigut redactats i licitats pel consistori alacantí. El projecte de reforma i adequació completa del CEIP Juan Bautista Llorca de Villafranqueza comprén les obres de demolició dels antics habitatges de mestres per a la construcció del nou menjador i cuina, així com la creació d’un gimnàs en este espai. Per part seua, la reforma del CEE Santo Ángel de la Guarda contempla l’ampliació d’aules, la construcció d’un magatzem, l’adequació dels patis exteriors i les façanes del centre, així com la reforma interior.

Santo Ángel de la Guarda

Infraestructures educatives pendents

A més de la reforma d’estos dos centres, el Pla Edificant també inclou la construcció del més que necessari i sol·licitat CEIP L’Almadrava, la llicència ambiental d’obra de la qual major va ser concedida al gener; el CEE El Somni, el projecte constructiu del qual i d’execució es va aprovar l’octubre de 2023; i el nou centre de Cañada del Fenollar, que està en tràmit de revisió de preus actualitzada.

De manera paral·lela, l’Ajuntament explica en un comunicat que també treballa per a tornar a licitar per via d’urgència el projecte d’ampliació de dos aules d’Educació Infantil i reforma del CEIP La Florida, després que este concurs es declarara desert.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 4 =