Alacant projecta la reforma del pavelló Rafael Pastor amb sis pistes d'esgrima i nous vestuaris

 L’actuació de renovació interior contempla una nova estructura de dues plantes per a les instal·lacions esportives, així com un nou sistema de confort acústic

Alacant projecta la reforma del pavelló Rafael Pastor amb sis pistes d'esgrima i nous vestuaris
20/02/2024 -

Alacant prosseguix amb el seu marcat full de ruta per a renovar el conjunt de les instal·lacions esportives de la ciutat. Ara li arriba el torn al pavelló municipal Rafael Pastor, confrontant amb el Pitiu Rochel, que preveu incorporar dos mòduls amb una modernitzada zona d’esgrima i nous vestuaris. Així ho ha aprovat este dimarts la Junta de Govern Local, que ha donat llum verda al projecte de reforma interior que tindrà un pressupost base de licitació pròxim a 1,1 milions d’euros.

De moment, es tracta tan sols del vistiplau del projecte tècnic. Per tant, és el primer pas abans de traure a concurs l’adjudicació de les obres, que tindran un termini d’execució de sis mesos. En este sentit, els temps permeten intuir que esta renovada infraestructura corresponent a la reforma del Rafa Pastor no estarà habilitada per a la pràctica esportiva fins a 2025.

Nova estructura independent

El projecte planteja una estructura de dues plantes formada per pilars i bigues metàl·liques amb forjats de xapa. En concret, en la planta baixa se situarà la nova zona de vestuaris dels i les esportistes, així com els lavabos comuns del pavelló. Per part seua, el document tècnic revela que la segona altura serà el lloc on se situe la nova sala d’esgrima. La connexió entre tots dos espais es realitzarà mitjançant un accés vertical (escales i ascensor) en el lateral del pavelló, també d’estructura metàl·lica.

Pel que respecta a la sala superior d’esgrima, serà un espai totalment tancat i diàfan que acollirà un total de sis pistes per a la pràctica d’este esport. L’actuació també contempla la incorporació de zones d’entrenament individual, taquilles, una instal·lació independent de climatització i fins a un lloc per a reunions. La planta superior disposarà de finestres tant a l’exterior de la façana del pavelló com a l’interior per a “connectar visualment tots els esports que es practiquen alhora”, segons apunten fonts municipals, i dotar a l’espai de major llum i ventilació natural.

A més, el projecte de reforma del Rafa Pastor inclou la creació d’un nou accés principal i independent des del carrer Camí de Ronda. Finalment, també es preveu la millora del confort acústic mitjançant la implantació de sistemes constructius i materials fonoabsorbents.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 7 =