La reurbanització de Ramón y Cajal a Alacant entra en la seua recta final i obrirà al trànsit a la fi de mes

Les obres de la cèntrica avinguda acabaran a la fi d’octubre i suposen la unió, juntament amb l’actuació en la rotonda de Canalejas, amb el front litoral

La reurbanització de Ramón y Cajal a Alacant entra en la seua recta final i obrirà al trànsit a la fi de mes
22/08/2023 -

La reurbanització de l’avinguda de Ramón y Cajal entra en la seua recta final i obrirà al trànsit a la fi d’aquest mes. Les obres de la cèntrica avinguda finalitzaran per a finals del mes d’octubre, però l’accés amb vehicles estarà operatiu abans que finalitze agost.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimarts el projecte modificat de la reurbanització de Ramón y Cajal i Canalejas, en el qual es preveu una ampliació del termini de dos mesos, respecte al termini dels sis previstos davant les suspensions produïdes per les festes de Setmana Santa i Fogueres.

Així, aquesta reurbanització que suposa millorar el trànsit per als vianants, el calmat del trànsit i eliminar barreres amb el front litoral estarà acabada en el seu conjunt per al pròxim 28 d’octubre. No obstant això, els treballs en la calçada finalitzaran abans i per aquest motiu els vehicles podran circular a partir de l’última setmana d’agost.

Aquest projecte està emmarcat en el programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions, transformació digital i sostenibilitat del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea.

L’Ajuntament va adjudicar les obres a l’empresa Pavasal per un import de per un import d’1.949.204 euros.Els treballs en Ramón y Cajal van començar el mes de gener passat, després que Aigües d’Alacant escometera els treballs de renovació de la xarxa de sanejament.

Les principals actuacions en l’avinguda de Ramón y Cajal consisteixen en l’ampliació de voreres, introducció d’un carril-bici i el redissenye i augment en número i dimensió dels passos de zebra que comuniquen amb el Parc de Canalejas.

Altres remodelacions se centraran en l’augment de la grandària dels escocells i replantar els buits, la substitució dels fanals. Per a això es col·locarà una plataforma única de calçada i vorera en els encreuaments per als vianants per a millorar accessibilitat i reduir el desnivell entre el parc i el carrer.

Es tracta d’un dels projectes per a la transformació urbana de la ciutat. Estan encaminades a millorar el trànsit per als vianants en la zona i eliminar les barreres amb l’Esplanada i el Passeig dels Màrtirs de la Llibertat, l’obertura de la qual al trànsit està prevista per a principis de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =