Sanitat licita per 59,9 milions d'euros les obres d'ampliació de l'Hospital Marina Baixa de La Vila Joiosa

El termini d’execució de les obres és de 30 mesos

Sanitat licita per 59,9 milions d'euros les obres d'ampliació de l'Hospital Marina Baixa de La Vila Joiosa
02/12/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública saca a licitació les obres d’ampliació de l’Hospital Marina Baixa de La Vila Joiosa, per un import de 59.925.306 euros. La licitació serà visible aquest divendres en la Plataforma de Contractació.

Aquestes obres permetran ampliar la capacitat assistencial del centre. De fet, després de l’ampliació del centre, que actualment té una superfície construïda aproximada d’uns 33.000 m², augmentarà la seua capacitat en 30.000 m² més.

El projecte contempla la construcció d’un edifici de nova planta, que es connectarà amb la part principal de l’actual hospital, i es va situar en els terrenys cedits per l’Ajuntament de La Vila Joiosa en una parcel·la de 21.000 m². Amb aquesta ampliació es va poder alliberar espai en l’actual hospital, la qual cosa permetrà ampliar fins a 52 el nombre de llits d’hospitalització.

En el nou edifici se situaran gran part dels serveis tecno-assistencials, així com les noves Urgències. A més, comptarà amb una Unitat de Curta Estada, una nova zona de diagnòstic per imatge, que disposarà de dues sales de TAC, ressonància magnètica, radiologia convencional, i mamògraf.

D’altra banda, s’instal·larà un nou bloc quirúrgic amb 12 quiròfans i un espai per a poder ampliar a dos més en cas de necessitat, que comptarà amb una Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI) i Unitat de Reanimació Postanestèsica (URPA). Així mateix, disposarà d’una àrea obstètrica nova, que inclourà urgències ginecològiques, zona de dilatació, part i de recuperació. D’altra banda, s’instal·larà una nova UCI i una nova central d’esterilització.

A més, la intervenció inclou també la reordenació de la resta de la parcel·la cedida, i part de la ja existent, per a millorar les zones d’aparcament i les circulacions interiors. En aquest sentit, s’habilitaran els espais necessaris per a garantir una millor accessibilitat i mobilitat fins al centre sanitari, tant mitjançant vehicle privat com transport públic, o altres mitjans alternatius.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + twelve =