Este Dijous Sant processiona a Alacant El Sant Sopar, el pas més gran d'Espanya

La Redempció, el Perdó, el Senyor de Benalua o la Bona Mort són algunes de les processons que protagonitzen el dijous 28 de març en la Setmana Santa d’Alacant

Este Dijous Sant processiona a Alacant El Sant Sopar, el pas més gran d'Espanya
27/03/2024 -

Este 2024, la Setmana Santa a Alacant estrena el seu flamant tercer any des que fora declarada d’Interés Turístic Nacional l’any 2022. I no és per a menys tenint en compte que alguns dels passos, processons i tradicions que marquen la ciutat conserven i adquirixen tota la seua singularitat i bellesa en estes dates tan assenyalades.

Este Dijous Sant, dia de la mort i crucifixió de Crist, són cinc les confraries que prenen els carrers de la capital alacantina i omplin les seues processons de color, llums, oració i música. I en cadascuna d’elles podrem distingir tradicions i particularitats pròpies. Sens dubte, signes inequívocs de la riquesa patrimonial de la Setmana Santa a Alacant. Així mateix, cal destacar la trobada entre els quatre trons en el Palau Provincial, on es llegiran versos de la Passió i s’apreciarà música sacra.

Així, un dels més emblemàtics després del pas de Santa Creu, és El Sant Sopar, que tindrà lloc este 28 de març a partir de les 20 hores des del pati de la casa salesiana de la Parròquia Maria Auxiliadora. El tron és el més gran d’Espanya, format per tretze imatges —la de Crist i els dotze apòstols— amb un pes de 3000 quilos i uns 200 portants sota les figures. L’espectacular pas s’inicia ple de mirades atònites que llancen menjar real que després serà donada als més necessitats.

Recorregut del Sant Sopar

La processó del Sant Sopar a travessa les calles catedràtic Ferré Vidiella, Sant Joan Bosco, Tucumán, Av. de l’Estació, Plaça dels Estels, Av. Alfons X el Savi, Mercat, i el renovat carrer de la Constitució que va estrenar este mateix pas l’any passat. Entorn de les 22.15 hores rebrà la Vènia abans d’endinsar-se en la Rambla fins al Portal d’Elx i tornar a la parròquia de Maria Auxiliadora al voltant de les dos de la matinada. Els horaris especials del TRAM permetran gaudir del conjunt de processons en la Setmana Santa d’Alacant.

La germanor del Sant Sopar va ser fundada en 1851, adquirint de manera original un pas amb imatges de vestir l’imatger Antonio Riudavets i renovades en 1962 a càrrec de la Casa Santarrufina de Madrid. Encara que la tradició conta que l’any 1775 ja hi ha constància de la Germanor del Sant Sopar. Els seus orígens es remunten en un barri que va sorgir en el segle XV a la ciutat denominat Raval de la Porta de l’Orta o Raval de Sant Antoni, on els veïns acostumaven a tindre imatges d’este passatge bíblic.

Eixides processions Dijous Sant a Alacant

  • Pontifícia, Real, Il·lustre, Venerable i Salesiana Germanor del Sant Sopar. Parròquia Maria Auxiliadora (Pati dels Salesians). 20 hores.
  • Molt Piadosa Germanor i Confraria de Natzarenes de la Santa Redempció. Parròquia Sant Antoni de Pàdua. 19.30 hores.
  • Confraria de La nostra Senyora de la Pietat i Caridad i Crist de la Pau. Parròquia de Sant Joan Baptista de Benalua. 20.30 hores.
  • Germanor Penitencial del Perdó. Cocatedral Sant Nicolau de Bari. 22.45 hores.
  • Germanor del Santíssim Crist de la Bona Mort i La nostra Senyora de les Angoixes (Processó del Silenci). Cocatedral de Sant Nicolau de Bari. 23.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 16 =