Es mantenen convertides en zona de vianants la Pedrera i el centre d'Alacant els diumenges i festius fins a abril

La mesura es va establir el mes de maig del passat any com un projecte pilot d’èxit, i es tanca al trànsit la Rambla i plaça Ajuntament, de 10 a 20 hores; i als matins l’avinguda de la Vila Joiosa en sentit platja, de 9 a 14 hores

Es mantenen convertides en zona de vianants la Pedrera i el centre d'Alacant els diumenges i festius fins a abril
21/01/2022 -

La regidoria de Mobilitat i Trànsit de l’Ajuntament manté els diumenges i festius convertit en zona de vianants el centre d’Alacant i la Pedrera, amb el tancament al trànsit del carrer Rafael Altamira, Rambla Méndez Núñez i Plaza del consistori tot el dia de 10 a les 20 hores, i als matins en l’avinguda de la Vila Joiosa sentit platges, de 9 a 14 hores.

Les conversions en zona de vianants es mantindran fins al mes d’abril en aquest horari, els diumenges i festius per a fomentar una mobilitat sostenible, i com un projecte pilot que l’Ajuntament va posar en marxa amb molt d’èxit el mes de maig del passat any, amb un balanç molt positiu per al gaudi dels ciutadans, així com facilitar els passejos i practicar esport, mantenint les distàncies i mesures anticovid. En el centre i la pedrera de manera periòdica tots els caps de setmana, es tanca el trànsit i es consciencia als ciutadans per a fer una ciutat més sostenible, millor i habitable.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González, ha destacat que “portem diversos anys treballant per a restar protagonisme al vehicle privat amb aquests eixos per als vianants, que es mantindran durant tot l’any, és el nostre full de ruta donar prioritat al vianant, apostar per aparcaments dissuasius, calmats de trànsit, i és al seu torn una mesura complementària a la conversió en zona de vianants del Centre Tradicional, obres que ja han començat i aquest any seran una realitat aconseguint un autèntic canvi de model a la nostra ciutat”.

El tall es realitza durant tot el dia del diumenge de la Plaça de l’Ajuntament des de les 10 fins a les 20 hores, en el tram entre els carrers Jorge Juan i Rafael Altamira, establint un pretall al carrer San Telmo amb Plaza de la Mar per a garantir els accessos als carrers Gravina, Jorge Juan, Llotja de Cavallers, sense afectar cap d’aquestes.

“La reducció del trànsit és una mesura d’èxit entre els ciutadans que millora la qualitat de vida dels veïns implantant progressivament una reordenació de l’espai urbà, per a fer d’Alacant un lloc més sostenible, donant prioritat al vianant, aqueix és el futur de la nostra ciutat a curt termini”, va asseverar José Ramón González.

Així mateix, es talla el trànsit i prohibeix l’estacionament en Rambla de Méndez Núñez entre el carrer Duc de Saragossa i carrer Sant Ferran, sense afectar a aquestes, amb la intersecció dels carrers amb trànsit rodat de Díaz Moreu, Pintor Sorolla, Tomás López Torregrosa, Artillers, Duc Saragossa, Sant Isidre, San José, Girona, Miguel Soler, Rafael Altamira- Portal d’Elx i Sant Ferran.

El tall està supervisat i realitzat per la Policia Local d’Alacant, i els agents al seu torn controlaren que es compleixen les mesures anticovid, distàncies i ús de màscares. I també inclou l’avinguda de la Vila Joiosa, els dos carrils amb sentit Sant Joan pròxims al litoral.

El regidor de Mobilitat es va mostrar molt satisfet del balanç “aquests mesos han sigut milers de ciutadans els que han gaudit de les conversions en zona de vianants ens arriben moltes felicitacions per la mesura, en Nadal es van ampliar també amb molt bona acceptació al carrer Girona i Maisonnave, i treballem per a conscienciar i aconseguir reduir la utilització del vehicle privat per altres maneres de desplaçaments com la bicicleta, el patinet o anar caminant, per això anime als alacantins a gaudir dels diumenges sense cotxes en el centre i la pedrera”.

Amb el tancament al trànsit l’Ajuntament al seu torn afavoreix un major ús de l’espai públic a l’aire lliure que permeta a la ciutadania el gaudi del seu Alacant en condicions de seguretat, enfront de la COVID-19, ampliació d’espais públics per a potenciar i promocionar els desplaçaments per als vianants i fomentant el turisme.

Desviament de Línies d’Autobusos

La regidoria de Transports informa que a causa del tall de trànsit es realitzaran desviaments de les línies d’autobús que circulen per la Plaça de l’Ajuntament, Rafael Altamira i Rambla Méndez Núñez, establint capçalera en l’avinguda de la Constitució de les línies 8-13-5-10, i desviaments per la prolongació d’Alfonso el Savi de les línies d’autobús 2-21-22.

Els desviaments proposats per a les línies afectades són els següents, per a accés a Alfonso el Savi de les línies que circulaven per Rambla Altamira van a circular per Vázquez de Mella i Jaume II, les línies que tenen capçalera el fons de sac de Rambla, Bilbao es canviarà la capçalera a la Plaça Ruperto Chapí – Constitució, i les línies que té per itinerari Rambla, Sant Ferran ho canviaren per Bailen, Sant Ferran. A més L’ocupació implicarà el desviament per l’avinguda de l’Albufereta de les línies 21 i 22 en sentit platges.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × 1 =