Sendes de Primavera: sis rutes gratuïtes per a conéixer els millors paisatges d'Alacant

S’obri la inscripció per a la nova edició de Senderes de Primavera, recorreguts gratuïts i oberts al públic per a conéixer les millors vistes de la ciutat

Sendes de Primavera: sis rutes gratuïtes per a conéixer els millors paisatges d'Alacant
13/03/2023 -

Amb l’arribada del bon temps l’Ajuntament d’Alacant ha tornat a posar en marxa Sendes de Primavera que, enguany, commemora el dècim aniversari de la Xarxa de Senderes Urbanes portant-nos pels paisatges més emblemàtics de la ciutat d’Alacant.

La iniciativa farà un total de sis rutes, prèvia inscripció, per a mostrar als visitants enclavaments com la badia d’Alacant, les torres de l’horta o els arbres monumentals que sempre han completat el passatge històric de la nostra ciutat.

“Seran sis els itineraris guiats per espais naturals o d’interés ambiental en el terme municipal d’Alacant, tots inclosos en la Xarxa de Senderes Urbanes de l’Ajuntament d’Alacant, amb la finalitat de donar-los a conéixer a la ciutadania, a més de posar-los en valor com a alternativa d’oci i de turisme ambiental o ‘actiu’, així com d’activitat saludable” ha avançat Manuel Villar, regidor d’urbanisme.

Les Senderes de Primavera tindran el seu primer itinerari mediambiental el diumenge 26 de març amb un recorregut per la Serra de Sant Julià (la Serra Grossa), des del cim de la qual es pot gaudir d’unes espectaculars vistes de la Badia i ciutat d’Alacant. Aquesta serra és també emblemàtica per la seua “calcarenita” un material de construcció utilitzat en l’antiguitat present en molts monuments com la Basílica de Santa María o el Monestir de la Santa Faç.

La segona ruta tindrà lloc el 2 d’abril, coincidint amb l’inici de la Setmana Santa i l’afluència de turistes, aquest dia s’ha programat una sendera per la muntanya Benacantil en els vessants del castell de Santa Barbara enllaçant amb la muralla i el parc La Ereta.

Per al matí del diumenge 23 d’abril està planejat l’itinerari “Passejos i arbres singulars pel Centre Tradicional” on es podrà conéixer la història de la ciutat a través del seu patrimoni arbori com els ficus centenaris de la plaça Gabriel Miró, Portal d’Elx o Canalejas.

A partir de maig els recorreguts començaran a ser en dissabtes alterns i es recorreran senderes de l’horta per a conéixer la seua antigues construccions com a torres dels segles XVI i XVII, així com altres itineraris per a recórrer els punts clau de la nostra costa i interior.

Sol·licitud d’inscripcions a Senderes de Primavera

El període de sol·licitud d’inscripció per al primer itinerari de Senderes de Primavera comença hui 13 de març. Les persones interessades a preinscriure’s en els diferents itineraris, poden telefonar al 965960034 (de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h) o en el correu electrònic: ceam.benacantil@alicante.es, realitzant la inscripció dins del període establit segons s’especifique en la programació.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × five =