Una composició al·legòrica de la Verge dels Dolores Coronada anuncia la Setmana Santa d'Alacant 2024

L’autor, Pedro Castro, destaca que “la composició pren com a referència les antigues estampes piadoses que presentaven a la Verge amb el cor traspassat”

Una composició al·legòrica de la Verge dels Dolores Coronada anuncia la Setmana Santa d'Alacant 2024
16/02/2024 -

Una composició al·legòrica de la Verge dels Dolores Coronada, com ha explicat l’autor, Pedro Castro, anuncia la Setmana Santa d’Alacant 2024. L’obra ha sigut presentada aquest divendres en el Saló Blau de l’Ajuntament d’Alacant amb la presència de l’alcalde, Luis Barcala; el vicealcalde, Manuel Villar; la regidor de Festes, Cristina Cutanda; el president de la Junta Major de Germanors i Confraries, Alfredo Llopis, i integrants de la Corporació Municipal.

Barcala ha explicat que ”el cartell és sobri i solemne, perfectament dissenyat per a reproduir una imatge clau del que representa la Setmana Santa a Alacant”. Ha assenyalat també que “la Setmana Santa és cultura, com es veu en aquesta obra; patrimoni, art, devoció i religiositat. Tot, sense oblidar la seua vertadera essència: la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist”.

Pedro Castro, graduat en Belles arts per la Universitat de Sevilla, ha afirmat que “la imatge de la Verge dels Dolores Coronada s’identifica amb la grandesa de la Setmana Santa alacantina”. En el cartell s’aprecien, ha continuat l’autor, “els set Dolores de la Verge representats mitjançant una iconografia medieval”. Un altre dels fils conductors de la creació és el color blanc, “un símbol de puresa que es fa present en els àngels, les roses i en el rostrillo de la imatge”. La referència a Alacant en la creació de Castro es fa patent “en la silueta del castell de Santa Bàrbara i en el cel amb una tonalitat blava”

Llopis ha anunciat que el cartell anunciador de la Setmana Santa de cada any guardarà relació amb cadascuna de les vint-i-set germanors i confraries integrades en la Junta Major, “i formaran part del patrimoni de la Setmana Santa”.

Pròxims actes

El calendari d’actes previ a la Setmana Santa prossegueix aquest dissabte, 17 de febrer, amb el Pregó que pronunciarà l’alcalde Luis Barcala, a partir de les 19.30 hores, en el Teatre Principal. El Cos Nacional de Policia, en el 200 aniversari de la seua fundació, serà nomenat Banderer d’Honor.

Per al pròxim cap de setmana hi ha programada una doble activitat. El divendres 23, des de les 20 hores, partirà el Via-Crucis Oficial des de la Cocatedral de Sant Nicolás. Ho farà amb la imatge del Santíssim Crist de les Penes en el 75 aniversari de la seua primera eixida processional. L’endemà passat, diumenge 25 de febrer, se celebrarà la Tamborrada. Començarà en la Plaça de Santa María i finalitzarà en la de l’Ajuntament.

Una doble cita musical prologarà el començament de la Setmana Santa. El divendres 8 de març està programat el Concert de Quaresma, en la Cocatedral de Sant Nicolás. L’endemà passat, diumenge 10 de març, serà la Plaça de l’Ajuntament la que alberg el Certamen Nacional de Bandes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + three =