L'Ajuntament d'Alcoi reparteix fins a 182.000 euros en ajudes a 1.166 famílies

L’ampliació de quotes d’enguany ha suposat fins a 142 famílies que han vist doblegades les bonificacions | En rebaixar-se el llindar de la renda, han optat més beneficiaris

L'Ajuntament d'Alcoi reparteix fins a 182.000 euros en ajudes a 1.166 famílies
27/06/2023 -

L’Ajuntament d’Alcoi ha augmentat les seues ajudes, arribant a més llars alcoianes i esmorteint així part dels efectes de la crisi i la inflació derivades de la situació actual que cada any afecta més nuclis familiars. Les bonificacions, concedides entre l’1 de març i el 2 de maig d’enguany, s’han traduït en un total de 182.000 euros en ajudes extraordinàries que han anat directes a famílies de la ciutat d’Alcoi que es troben en estat de vulnerabilitat i que, amb aquest suport, podran fer front a subministraments i necessitats bàsiques. Les ajudes, van tirar avant durant el plenari celebrat al desembre de 2022, amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Ciutadans, Podem, Guanyar i el regidor no adscrit. No obstant això, PP i Vox es van abstindre.

Un total de 1166 sol·licituds s’han presentat des de llavors per a accedir a les ajudes, de les quals 986 s’han renovat automàticament i altres 180 s’han sumat en aquesta convocatòria. Així, s’ha experimentat un creixement on aquest suport ha pogut arribar a més llars i famílies d’Alcoi, també en ampliar-se el llindar de renda, que ha passat dels 12.000 als 14.000 euros bruts anuals.

Els ciutadans i famílies que han pogut accedir a aquestes ajudes han sigut els residents i empadronats a Alcoi que a més compliren els requisits pertinents. D’aquests, fins a 1024 ha pogut bonificar-se amb les ajudes de caràcter general, consistent en 150 euros anuals, la qual cosa suposa fins a 153.600 euros en total.

Al seu torn, 142 famílies han sigut les beneficiàries que ha pogut, pràcticament, duplicar les seues quotes per ser part d’algun dels següents col·lectius: unitats familiars amb fills menors de tres anys (17 sol·licituds); unitats familiars amb persones amb discapacitat igual o menor al 65% (34 sol·licituds); unitats familiars amb víctimes de violència de gènere (17 sol·licituds); famílies nombroses (46 sol·licituds) i famílies monoparentals (28 sol·licituds). En els casos anteriors, l’ajuda que prèviament havia sigut de 75 euros a 120 euros, ha ascendit fins a 200 euros en qualsevol dels casos.

Vanessa Moltó, regidor d’Hisenda, ha traslladat que “s’han ampliat els marges de la renda i s’han augmentat les ajudes perquè totes les famílies que ho necessiten tinguen coberts els serveis mínims i ajudar-los a pal·liar els efectes de la inflació i la pujada dels preus de l’energia”. Moltó ha subratllat que aquestes bonificacions s’afigen a les del 70% en el rebut del fem, del primer tram del rebut de l’aigua i fins i tot del 100% del clavegueram que Alcoi disposa per als ciutadans.

Així mateix, el Consistori per a no deixar arrere a aquells que no disposen dels mitjans per a accedir a l’administració electrònica o demanar cita prèvia en línia, ha disposat un servei atenció telefònica així com un equip humà per a resoldre qualsevol dificultat i servir de suport a les famílies durant el procés de sol·licitud d’aquestes ajudes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × one =