Alcoi tanca tots els seus parcs i suspén les activitats esportives a l'aire lliure pel fort vent

Des d’ahir, un temporal deixa fortes ratxes de vent a la ciutat i s’han pres mesures extraordinàries per a evitar les seues conseqüències negatives

Alcoi tanca tots els seus parcs i suspén les activitats esportives a l'aire lliure pel fort vent
17/01/2023 -

L’Ajuntament d’Alcoi seguirà amb les mesures determinades ahir per a minimitzar incidents enfront del temporal de vent que està afectant la ciutat i que està previst que seguisca fins a la vesprada, posteriorment les prediccions indiquen que continuaran havent-hi fortes ratxes de vent.

Els parcs i jardins continuaran tancats, també se suspenen les activitats esportives a l’aire lliure, encara que les que es realitzen en interior si es podran dur a terme. Així mateix, s’ha tancat l’àrea recreativa del Racó Bonaventura per a evitar riscos per la possible caiguda de l’arbratge.

Des d’ahir hi ha actiu un dispositiu especial d’emergències que està actuant per a tractar de solucionar les incidències el més ràpid possible. Aquest dispositiu està integrat per efectius de la Policia Local, Policia Nacional, Bombers, Protecció Civil, així com diferents brigades municipals, l’empresa dedicada a la recollida de residus i l’encarregada de la il·luminació i ornamentació.

Ja s’han retirat arbres i vegetació que ha caigut, reposat els contenidors arrossegats i retirat o senyalitzat en cada cas elements urbans que han patit trencaments, com la il·luminació de Nadal.

El consistori també demana a la ciutadania que tinga en compte les mesures habituals davant els temporals de vent i que tanquen portes i finestres per a evitar corrents d’aire que puguen portar al trencament i caiguda de cristalls, també que retiren tests, gàbies i qualsevol objecte que puga caure al carrer i asseguren elements com els tendals, persianes i antenas.

Es recomana no eixir al carrer si no és necessari, en cas d’haver de fer-ho no s’haurà d’anar per zones arbrades o parcs. Igualment no és recomanable passar davall de bastides o edificis en construcció, o cases en mal estat, ja que poden produir caigudes de rebles i enderrocs.

Així mateix cal evitar els murs i les tanques publicitàries. Els pals de llum i torres d’alta tensió són molt perillosos, cal allunyar-se i en cas de caiguda avisar al 112.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =