Alcoi participa per primera vegada en el Dia Mundial del Modernisme

El consistori ha organitzat visites guiades teatralitzades, a més la Réseau Art Nouveau Network i un concurs de fotografia

Alcoi participa per primera vegada en el Dia Mundial del Modernisme
08/06/2023 -

Alcoi ha organitzat unes visites guiades teatralitzades per a commemorar el Dia Mundial del Modernisme que se celebra el 10 de juny. La ciutat participa per primera vegada en aquesta celebració, ja que des de juny del passat any pertany a la Réseau Art Nouveau Network, RANN.

Hi haurà visites teatralitzades en la Ruta del Modernisme amb Guiarte con Arte, el dissabte i el diumenge a les 11.00 h. El preu és de 12 euros per persona i les inscripcions es poden realitzar en www.guiarteconarte.es o en el telèfon 650 59 42 32.

Per la seua part, la Réseau Art Nouveau Network, RANN, dedica el Dia Mundial del Art Nouveau als materials: vidre, fusta, ferro, pedra i molts altres. Després de la segona revolució industrial, nous materials com el ferro forjat i el vidre es van posar a la disposició d’artesans i arquitectes. Si bé la producció industrial va continuar i va encoratjar la producció en massa, els artistes i arquitectes de tota Europa van continuar confiant en les habilitats manuals i la creativitat dels artesans per a donar forma a les seues idees utilitzant diversos materials. L’ús d’aquests materials els va animar a experimentar amb innovadores solucions decoratives i constructives de les quals el Art Nouveau es va convertir en el manifest.

Amb l’edició de 2023 del Dia Mundial del Art Nouveau, la Xarxa vol destacar els materials, les tècniques de treball i els diferents usos per a brindar al públic en general una visió única de les diferents facetes d’aquest estil. A més, el tema d’enguany està estretament relacionat amb el tema d’una sèrie de conferències que organitza la RANN i se centrarà en la restauració.

Entre les activitats que han organitzat destaca un concurs de fotografia: el subtema del concurs són els materials fets servir en l’arquitectura. El concurs tindrà quatre categories: Pedra, fusta, ferro forjat i vidre. Les persones que vulguen participar hauran d’enviar les seues fotografies Art Nouveau més belles abans del 7 de juny de 2023 a la mitjanit, amb el seu formulari d’inscripció complet adjunt a info@artnouveau-net.eu. Els formularis d’inscripció estan en aquest enllaç: https://shorturl.at/qzadv

Totes les fotografies rebudes que coincidisquen amb el tema es publicaran el 10 de juny de 2023 en la pàgina de Facebook de la Réseau Art Nouveau Network, RANN,i se sotmetran a la votació de la comunitat d’Internet.

El Réseau Art Nouveau Network és un itinerari cultural europeu, homologat com a Ruta cultural del Consell d’Europa, que pretén posar en valor l’art modernista de les diferents ciutats membre i entitats que pertanyen a aquesta. Alcoi forma part d’aquesta entitat, sent al costat de Terrassa i Barcelona les úniques tres ciutats d’Espanya que formen d’aquesta xarxa. Cal destacar que entre les ciutats membre de la xarxa es troben Brussel·les, Aveiro, Viena, Ljiubljiana, Nancy, Budapest, Alesund, Darmstadt, Mons i La Havana, entre altres. D’altra banda, Alcoi forma part des de 2007 de la Ruta europea del Modernisme, itinerari impulsat per Catalunya però no homologat en l’àmbit europeu.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × one =