Alcoi planteja crear un espai sociocultural i un centre de dia en l'antic cinema Batoi

El consistori ha adquirit aquest immoble i el seu solar per 56.005 euros i cerca reconvertir-lo en nous serveis per al barri de Batoi

Alcoi planteja crear un espai sociocultural i un centre de dia en l'antic cinema Batoi
14/02/2023 -

Un espai multifuncional amb diferents usos socials i un centre de dia. Aquesta és la intenció de l’Ajuntament d’Alcoi en l’edifici de l’antic cinema de Batoi. Així, el consistori municipal ha formalitzat la compra (tant l’immoble com el solar) a través d’una subhasta d’aquest emplaçament de la ciutat per un import de 56.5005 euros.

El solar d’aquesta finca té una extensió de 900 metres quadrats dels quals 610 els ocupa l’edifici. El consistori municipal preveu crear en aquest antic cinema de la localitat un espai multifuncional dedicat a la ciutadania, que estarà situat en l’una de les seues plantes. I en l’altre pis s’ha plantejat la creació d’un centre de dia.

La construcció d’aquests dos serveis respon a una demanda veïnal que des de fa diversos anys porten reclamant els veïns i veïnes d’Alcoi. Va ser en 2019 quan el govern municipal va decidir iniciar un procés participatiu per a buscar un nou ús a aquest edifici i es va concloure que s’havia de rehabilitar i reconvertir per a donar-li un ús sociocultural.

Es tracta d’una edificació que ha tingut una gran rellevància per al barri de Batoi, ja que des de la seua inauguració al gener de 1960 va ser el cinema d’aquesta zona d’Alcoi. Se situa al carrer Carrascar número 1 i les seues sales de cinema van estar en funcionament fins a principis dels anys 80 quan es va convertir en una discoteca.

“És una notícia molt positiva per a barri de Batoi perquè aquesta adquisició tan demandada pels veïns suposa una millora en les infraestructures i equipaments socials que sens dubte ajudarà a dinamitzar i revitalitzar la zona, així com a cobrir les necessitats del veïnat. És un edifici carregat d’un especial significat en la història del barri i que després de molts anys tancat s’obrirà per a millorar la vida de la ciutadania”, afirma la regidor de Patrimoni, María Baca.

Més informació

1 Comentari

 1. Ana Maria Smith
  Ana Maria Smith de febrer 14, 18:41

  Ese edificio tiene su historia vinculada a la Mia.La casa donde yo me crie en Batoy esta en la calle Azagador 26.En el año 65, en pleno ” apogeo”
  del Cine Batoy,mi novio Americano aparcaba su coche cuando venia de visita(gracias a la amistad que mi padre tenía con el dueño y personal) en el vestíbulo del edificio, porque mi padre insistió que no quería que nadie le hiciese algo al coche.
  Historia verdadera,hace 7 años que no he regresado a Batoy, pero me crie ahí y tengo bonitos recuerdos.

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − fifteen =