Alcoi destina 50.000 euros per a la rehabilitació de façanes i mitgeres

Es van presentar un total de 50 sol·licituds de 23 edificis diferents del carrer Na Saurina d’Entença, del barri de Batoi, així com d’edificis del Conjunt Historicoartístic

Alcoi destina 50.000 euros per a la rehabilitació de façanes i mitgeres
17/01/2022 -

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la concessió de subvencions destinades a rehabilitar façanes catalogades en tot el terme municipal, així com per a les situades en el barri de Batoi i al carrer de Na Saurina d’Entença i per al tractament de façanes i mitgeres situades en el conjunt historicoartístic. Es van presentar 50 sol·licituds de 23 edificis diferents.

En total s’han concedit 30 ajudes per a 12 edificis diferents que són els que major puntuació han obtingut fins a completar la dotació pressupostària per a aquesta línia d’ajudes de 50.000 euros. S’empraran a subvencionar el 50% de cada pressupost presentat, fins a un màxim de 4.000 euros en cada cas. Segons detallaven les bases de la convocatòria. En les sol·licituds que inclouen més d’una façana, els pressupostos han sigut presentats independents i conjuntament no podien obtindre una subvenció superior als 6.000 euros.

Aquestes mateixes condicions s’han aplicat també a les ajudes per al tractament i rehabilitació de mitgeres situades en el conjunt historicoartístic i visibles des de la via pública.

Cal indicar que després d’arribar als 50.000 euros que era el màxim pressupostat, un total de 19 ajudes de 12 edificis diferents, han quedat per darrere en la valoració segons els criteris establits en les bases. Recordem que en el cas que les façanes i mitgeres pertangueren a un mateix immoble, les ajudes s’havien de sol·licitar per separat per a tots dos elements, aquesta és la causa que en un edifici s’ha aprovat la rehabilitació de la seua façana principal però no de la lateral. Indicar també que un edifici complia les bases per a la façana principal, però no per a la mitgera, per la qual cosa se li va denegar aquesta sol·licitud.

Segons el regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, “amb aquestes subvencions ajudem els veïns a posar a punt els seus edificis i contribuir amb això a millorar la imatge i l’estat de la ciutat, al mateix temps que contribuïm a reactivar l’economia en el sector de la construcció”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =