L'autobús de les vesprades al poliesportiu d'Alcoi començarà a funcionar l'1 de febrer

Es durà a terme de manera gratuïta fins al mes de juny a manera de prova

L'autobús de les vesprades al poliesportiu d'Alcoi començarà a funcionar l'1 de febrer
27/01/2023 -

Dimecres que ve 1 de febrer començarà el servei d’autobús al poliesportiu municipal Francisco Laporta a les vesprades entre setmana. Aquesta va ser la proposta més votada en els pressupostos participatius de 2020, però a causa de la pandèmia i les posteriors mesures que van provocar la reducció d’entrenaments, no es durà a terme fins a enguany.

El servei estarà en funcionament de manera gratuïta fins al mes de juny, que és quan finalitza la temporada. Serà un servei que funcionarà a manera de prova i en cas d’obtenir uns bons resultats d’ús, es podrà incorporar ja com una línia més al nou servei. Cal recordar que durant aquests mesos serà gratuït perquè se sufraga a través de la corresponent partida dels pressupostos participatius, en cas d’establir-se ja es pagaria com la resta de viatges de l’autobús urbà.

El servei tindrà dues línies diferenciades. La primera recorrerà Santa Rosa, Batoi i una part de l’Eixample, amb una freqüència de 30 minuts, l’eixida serà a les 15.30 hores des de la plaça Miguel Hernández, d’allí pujarà a Batoi on hi haurà una parada al carrer Banyeres, 2, la següent parada serà en Santa Rosa, 52, (just abans del pont Fernando Reig) i arribarà al Poliesportiu a les 15.45 hores. L’autobús seguirà amb el recorregut parant en el passeig Cervantes i Espronceda, 2, abans tornar a la plaça Miguel Hernandez. L’últim autobús eixirà del Poliesportiu a les 21.15 hores.

Quant a l’altra línia cobrirà Zona Nord, Eixample, Centre i Zona Alta amb una freqüència de 45 minuts entre cada autobús. El primer eixirà a les 15.25 hores de l’Avinguda Hispanitat 39, i anirà cap al Poliesportiu on arribarà a les 15.45 hores, tenint les següents parades: Mestre Laporta (Aules Verds); Na Saurina d’Entença 69; Sant Tomàs, 15; plaça Ramón y Cajal i El Camí, 68. En direcció de tornada passarà al carrer Cavaller Merita, al costat del parc; Sant Nicolau, 65; plaça d’Espanya; Pont de Sant Jordi, 6; Alameda Camilo Sesto, 86 i Cotes Baixes Carrer B, fins a tornar a l’Avinguda Hispanitat. L’últim viatge eixirà del poliesportiu a les 21 hores.

Les freqüències han sigut calculades pel personal tècnic de Mobilitat tenint en compte diferents factors per a evitar els possibles retards que en casos poc freqüents podrien ocasionar-se.

Recordem que recentment representants i personal tècnic de les regidories d’Esports, Democràcia Participativa i Mobilitat van mantenir una reunió amb els clubs esportius de la ciutat en la qual van mostrar la seua conformitat amb les línies i van proposar el canvi d’una parada, en concret la del pont Fernando Reig, que s’ha disposat tal com van sol·licitar.

El regidor d’Esports, Alberto Belda, ha mostrat la seua satisfacció: “aquest servei permetrà a molts esportistes de la ciutat, especialment als joves, poder anar a entrenar sense haver de dependre d’un adult que els haja de portar o recollir. A més afavorirà la reducció de l’ús del vehicle privat el que és beneficiós per al medi ambient i l’Alcoi del demà”.

“Amb iniciatives com aquesta, sorgides dels pressupostos participatius veiem com la ciutadania pot ajudar a millorar la ciutat. Any rere any veiem com augmenta la participació en els pressupostos participatius perquè la gent que les seues propostes per al bé comú es fan realitat”, destaca la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × two =