El 96,05% de les propostes aprovades en els pressupostos participatius d'Alcoi ja estan finalitzades o en procés

Des de 2014 s’han aprovat un total de 76 propostes, de les quals 64 estan finalitzades, 9 en procés i 3 encara no han començat

El 96,05% de les propostes aprovades en els pressupostos participatius d'Alcoi ja estan finalitzades o en procés
20/11/2023 -

Els pressupostos participatius d’Alcoi ja han viscut un total de 10 edicions, en aquests anys s’ha anat millorant el sistema de votació, a més es dedica una part per a propostes de despesa corrent, ja que, en primer lloc, eren només d’inversió i també ha augmentat la partida fins als actuals 400.000 euros. En aquests anys, s’han aprovat un total de 76 propostes, de les quals 64 estan finalitzades, 9 en procés i 3 encara no han començat per diferents motius. Les que estan en procés significa que ja han començat i encara no han finalitzat o que els departaments tècnics de l’Ajuntament estan portant a terme els processos administratius corresponents i que prompte seran una realitat.

Les propostes que s’han realitzat han estat molt variades i diverses, es pot destacar algunes com la creació de zones de passeig per a gossos als parcs del Romeral, Barranquet de Soler i Zona Nord, el Pla Integral d’Accessibilitat, actuació integral en els equipaments del Racó Bonaventura, introducció del carril bici en la ciutat, creació d’espai per a distints esports urbans en la zona del llit del riu, il·luminació dels túnels de la Via Verda en el tram comprés entre el poliesportiu i l’Estepar, instal·lació de semàfors adaptats per a persones invidents, biblioteca infantil-juvenil en la zona Centre i Zona Nord, canvi de superfície de les pistes del poliesportiu Caramanxel o també museus adaptats per a persones sordes o amb un altre tipus de discapacitats.

Les úniques tres propostes que encara no han començat són la de les pistes de tennis que està dunt-se a terme l’estudi per a la millor ubicació. La proposta de millorar la vida de les persones residents en centres de gent gran amb interaccions amb gossos abandonats que necessiten una llar, es va ajornar a causa de la Covid, i ara una vegada restablerta la total normalitat als centres de majors, començarà en poc temps la tramitació. La tercera proposta que encara no ha començat a tramitar-se és la campanya de sensibilització sobre persones amb “TEA”, ja s’han mantingut converses amb l’entitat, falta fixar una calendarització de les actuacions.

“Les xifres no menteixen, ja tenim acabades vora el 85 % de les propostes i 9 més ho estaran d’ací a molt poc temps, completant pràcticament la totalitat de les actuacions aprovades. Com veiem els Pressupostos Participatius són una ferramenta important en la democratització i sostenibilitat de les ciutats. Cada vegada estan més consolidats i una mostra de què la gent veu que el que s’aprova es porta a terme, és que any rere any augmenta la participació», ha destacat la regidora de Participació, Aroa Mira.

Pressupostos participatius 2024

Pel que fa a les propostes dels Pressupostos Participatius, respecte a l’any passat el nombre de propostes presencials ha augmentat un 48 % passant de 59 a 122, les propostes en línia ha augmentat un 56 % passant de 193 a 342.

En aquests moments i fins al 23 de novembre estem en el període de valoració de les propostes per part dels tècnics municipals. Entre el 24 de novembre i el 3 de desembre es realitzarà la confecció de la llista de propostes viables per a votació i la llista de propostes no-viables.

El període de votació de les propostes es durà a terme de les 12 hores del 4 de desembre a les 23:59 hores del 12 de desembre de 2023
Finalment, els resultats de les votacions de les propostes s’anunciaran abans del 31 de desembre de 2023.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twelve + twelve =