L'Ajuntament d'Alcoi es reuneix amb el Ministeri i l'adjudicatària de la rotonda nord per a començar a planificar les obres

En la reunió s’han exposat les fases del projecte i la calendarització per a cadascuna d’elles

L'Ajuntament d'Alcoi es reuneix amb el Ministeri i l'adjudicatària de la rotonda nord per a començar a planificar les obres
18/09/2023 -

Representants del Govern municipal d’Alcoi i del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) s’ha reunit aquest dilluns amb representants de l’empresa PAVASAL, adjudicatària de les obres de construcció de la rotonda en l’entrada nord d’Alcoi, amb l’objectiu de començar a planificar els treballs, que començaran en 10 dies.

A la trobada, que ha comptat amb Vicente Ferrer Pérez, enginyer cap de l’Àrea de Planejament, Projectes, Obres i Circumval·lació de València del Ministeri de Transports; i amb Enrique Cabrera, responsable de Pavasal, han acudit també empresaris del polígon Cotes Baixes d’Alcoi, responsables de la Policia Local i tècnics dels departaments municipals de Mobilitat i Obres i Serveis.

En la reunió s’han establit els canals de comunicació entre les diferents parts i s’han exposat les diferents fases del projecte, així com la calendarització proposta per a cadascuna d’elles, tenint en compte les principals afeccions al trànsit i als accessos al polígon.

Els treballs per al “Projecte de construcció d’una glorieta en el km 797,250 de la carretera N‐340, reordenació d’accessos i tractament de travessia. T.M. d’Alcoi. Província d’Alacant” van ser adjudicats a principis del passat mes de juliol per un milió d’euros (IVA inclòs) i s’inclouen dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation EU, en el capítol d'”Actuacions de millora en entorns urbans en la Xarxa de Carreteres de l’Estat”.

Aquesta rotonda permetrà reordenar el trànsit en aqueix punt, amb especial incidència en l’accés al polígon Cotes Baixes, sent també una infraestructura que impulsarà la mobilitat sostenible.
El termini d’execució és de cinc mesos des de l’adjudicació de les obres. Després de la reunió, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha subratllat que «gràcies al compromís del Govern central i a l’impuls dels fons Next Generation, veiem hui com una realitat l’inici imminent d’unes obres tan importants i que estaran ja llestes en aproximadament mig any».

L’alcalde ha afegit que «es tracta d’una obra complexa i que pot generar alguna inconveniència, que tractarem de reduir al màxim possible. Per això demanem paciència, ja que al mateix és un projecte molt demandat i la seua finalització comportarà una gran millora per al trànsit i la seguretat viària de la nostra ciutat».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =