L’Ajuntament d’Alcoi s’adhereix a l’Aliança per una política de cohesió europea

La campanya #CohesionAlliance sorgeix amb l’objectiu de garantir el principal instrument d’inversió de la UE

L’Ajuntament d’Alcoi s’adhereix a    l’Aliança per una política de cohesió europea
11/10/2023 -

L’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, en representació del consistori, ha signat la seua adhesió a l’Aliança per la Cohesió #CohesionAlliance, creada i impulsada per xarxes europees regionals i locals, en col·laboració el Comité Europeu de les Regions. L’objectiu d’aquesta aliança és reforçar la política de cohesió i augmentar l’impacte territorial de totes les inversions de la UE amb la finalitat d’adequar-les als reptes a llarg termini d’Europa.

El document al qual s’ha adherit Francés assenyala el compromís dels signants amb la idea que la política de cohesió “comporta un clar valor afegit a l’hora de crear llocs de treball, creixement sostenible i infraestructures modernes”, ajudant a “superar els obstacles estructurals, potenciar el capital humà i millorar la qualitat de vida” de la ciutadania.

La #CohesionAlliance és una coalició dels qui creuen que la política de cohesió de la UE ha de continuar sent un pilar del futur de la UE. Des del seu llançament l’octubre de 2017, l’Aliança ha reunit a més de 12.000 signants individuals, 140 regions, 137 ciutats i territoris supramunicipals, 50 associacions de governs regionals i locals, 40 diputats al Parlament Europeu i 35 associacions sectorials de la UE.

Tots ells s’han alineat amb aquesta declaració que considera la política de cohesió com a garant d’una política d’inversió a llarg termini perquè totes les regions d’Europa donen suport al creixement i l’ocupació en l’àmbit local, així com una expressió de la solidaritat europea indispensable per a superar qualsevol bretxa econòmica, social o territorial.
Entre altres aspectes, el document reclama una millor comunicació per a la política de cohesió i que aquesta estiga dotada de recursos suficients de, almenys, un terç del futur pressupost de la UE.

Segons expressa l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, el consistori s’adhereix a la Política de Cohesió de la UE “convençut que una política de cohesió reforçada i una cooperació estreta entre les associacions europees de ciutats i regions és l’única manera de superar els reptes econòmics, socials i mediambientals que afronten ciutats de grandària mitjana, com la nostra”.
Francés ha recordat que Alcoi està posant en marxa projectes finançats amb prop de 23 milions d’euros procedents de fons europeus Next Generation, així com estratègies de renovació i consolidació social com l’EDUSI-Alcoidemà, cofinançada a parts iguals entre el consistori i la Unió Europea, a través de fons del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + eleven =