Llum verda al Parc Científic del Campus d’Alcoi de la UPV

El Consell de la Generalitat ha signat el conveni amb la UPV per a la creació del Parc Científic de les comarques centrals al Campus Universitari d’Alcoi

Llum verda al Parc Científic del Campus d’Alcoi de la UPV
22/06/2023 -

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital amb la Universitat Politècnica de València (UPV), dotat amb 250.000 euros per a impulsar la creació i construcció del Parc Científic de les comarques centrals.

Aquesta és una infraestructura i un servei per al professorat, investigadors, emprenedors i empreses de les Comarques que va ser sol·licitat per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, a la consellera d’Universitats, Innovació, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, després de la necessitat i demanda detectada pel consell consultiu empresarial del Campus d’Alcoi de la UPV i que va ser ratificat amb la inclusió de la seua fase inicial en els pressupostos d’enguany.

Aquest acord impulsarà la creació a Alcoi del segon Parc Científic de la Universitat Politècnica de València, que suposarà un reforç considerable a la transformació del teixit productiu i impulsarà la transferència de coneixement de la universitat a les petites i mitjanes empreses de la comarca. Alcoi serà al costat d’Elx, l’única ciutat que no és capital de província que comptarà amb un Parc Científic, un Parc Tecnològic i un Institut Tecnològic.

La creació de la Ciutat Politècnica de la Innovació-Campus d’Alcoi (Parc Científic de les comarques centrals) permetrà disposar d’espais i infraestructures que puguen albergar empreses innovadores i de base tecnològica, la qual cosa fomentarà la investigació i la transferència de coneixement entre la universitat i el món empresarial.

“El parc científic ens permetrà enllaçar tot el potencial que tenim no sols a Alcoi, també a les nostres comarques. Propiciarà que el talent, el coneixement i la innovació aportats per la UPV treballen al costat de l’empresariat puga impulsar conjuntament projectes d’innovació. Aquest parc científic, al costat de Rodes i AITEX, situaran a la nostra ciutat com un gran referent de la innovació i de la investigació, suposarà la millora del nostre teixit empresarial, un impuls per a l’atracció i la retenció de talent, per a la transformació digital i la creació d’ocupació de qualitat. Hem d’aprofitar el gran ecosistema innovador que tenim a Alcoi i comarca, així com l’excel·lent treball de la UPV. Vull agrair la col·laboració de la Consellera, que ha sabut veure el potencial que tenim i ha apostat pel nostre territori”, ha afirmat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 10 =