La reforma de l'hospital d'Alcoi augmentarà un 43% la seua superfície amb una inversió de 81 milions d'euros

Miguel Mínguez: “Per a simultanejar l’ampliació amb l’assistència, s’ha dissenyat un calendari escalonat d’actuacions que comença hui”

La reforma de l'hospital d'Alcoi augmentarà un 43% la seua superfície amb una inversió de 81 milions d'euros
05/07/2022 -

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat hui, durant els actes commemoratius del 50 aniversari de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, el Pla Director del centre sanitari, que contempla una inversió de 81 milions d’euros i augmentarà un 43% la seua superfície.

El Pla Director recull les millores que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst escometre a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi i que se substancien en l’ampliació en un 43% de la superfície total de l’hospital, que passarà dels 32.700 m² actuals a 47.000 m².

En concret, l’edifici principal d’hospitalització s’engrandirà un 20%. També es preveu la construcció de tres nous blocs. Un d’ells acollirà el servei de Diàlisi, ampliat i millorat respecte a l’existent. Una segona construcció es destinarà a la millora de les Consultes Externes i a duplicar l’espai d’aparcament actual. A la tercera edificació es traslladaran la cafeteria i els despatxos d’Administració i Direcció.

A més, es reformarà un 60% de l’hospital, uns 18.600 m² que romanen d’origen, i s’escometran obres per a optimitzar l’eficiència energètica.

Es tracta, doncs, d’una actuació ambiciosa i complexa, com ha avançat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública: “Les obres de millora i ampliació de l’hospital hauran de simultanejar-se amb les tasques assistencials, la qual cosa representa una important dificultat. Per això, s’ha dissenyat un calendari d’actuacions escalonat, que garantisca fer compatibles les obres i l’assistència, que comença hui i s’aniran realitzant de manera successiva i ininterrompuda fins a l’any 2032”.

Noves consultes mèdiques i de Pediatria en el Centre de Salut La Bassa

L’actuació a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi forma part dels pressupostos per a la província d’Alacant en matèria sanitària, que enguany ascendeixen a 95,36 milions d’euros, un 2.207% més que en 2015.

En les previsions pressupostàries es contemplen així mateix altres actuacions en Atenció Primària, com la reforma i ampliació del Centre de Salut La Bassa, on s’obriran 12 consultes addicionals de Medicina de Família, altres 12 consultes d’Infermeria més i 4 de Pediatria que se sumaran a les existents.

També es preveu que hi haja una àrea d’Extraccions i Tractaments, una altra d’atenció a la Dona, servei de Rehabilitació amb gimnàs, Punt d’Atenció continuada (Urgències) i base d’ambulàncies, tant de SAMU com de Suport Vital Bàsic.

El pressupost estimat per a la reforma i ampliació del Centre de Salut La Bassa són 8,1 milions d’euros i la licitació de la redacció del projecte i la direcció d’obra es farà aquest mes.

TAC d’última generació

“Tenim molts reptes al davant, però tenim també la sort de comptar amb el millor equip per a afrontar-los, que sou vosaltres: els professionals que amb dedicació i compromís, formeu part del personal de l’Hospital”, ha dit Miguel Mínguez durant l’acte de commemoració del 50 aniversari del centre sanitari.

“Comptem amb una cartera de serveis i unes instal·lacions de primer nivell, la qual cosa unit als 1.779 professionals que conformen el departament de salut, permet oferir la qualitat assistencial que mereixen els nostres conciutadans”, ha abundat el conseller, qui ha aprofitat l’efemèride per a recordar que el departament ja ha experimentat millores valorades en 13,7 milions d’euros des de 2016.

Així, per exemple, s’ha reformat el servei de Pediatria de l’hospital i s’està instal·lant un TAC d’última generació que comporta una inversió de 578.000 euros així com major seguretat i rapidesa en les proves diagnòstiques.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 2 =