L'avinguda Armada Espanyola de Benidorm es convertirà en una Zona Per als vianants de Baixes Emissions

El projecte té un pressupost de 1,2 milions i compta amb una subvenció de la Diputació de 249.360 euros

L'avinguda Armada Espanyola de Benidorm es convertirà en una Zona Per als vianants de Baixes Emissions
12/04/2022 -

La Junta de Govern Local (JGL) de l’Ajuntament de Benidorm ha aprovat l’inici de la licitació per a la creació de d’una Zona Per als vianants de Baixes Emissions en l’avinguda Armada Espanyola, el pressupost de la qual ascendeix a 1.277.748,11 euros, segons figura en la proposta del regidor d’Obres, José Ramón González de Zárate.

El projecte compta amb una aportació municipal d’1.028.387 euros i una subvenció de la Diputació provincial d’Alacant, amb càrrec al Pla Planifica, de 249.360 euros. El projecte té caràcter pluriennal, per als exercicis 2022 i 2023, i per a cadascun d’ells es disposa d’una partida de 638.874,06 euros amb càrrec als pressupostos municipals d’enguany i del següent.

L’objectiu de l’actuació és “potenciar l’ús de mitjans blans de mobilitat (bicicletes i vehicles de mobilitat personal) i desplaçar el vehicle privat cap a aparcaments dissuasius més allunyats del centre urbà com puguen ser els de Xixo o l’avinguda Beniardà” ha assenyalat l’alcalde Toni Pérez.

Per a això, es reforçarà la zona d’estacionament per a bicicletes en centres tractors i estacions de transport massiu i l’extensió de les condicions de ciclabilitat de l’espai viari. “Gràcies a la política a favor de la mobilitat activa i sostenible que portem realitzant des de fa anys, a Benidorm ja tenim molt terreny avançat” ha afirmat l’alcalde.

Un altre dels objectius és potenciar la mobilitat per als vianants mitjançant la implantació de la plataforma única. Aquestes actuacions, ha opinat Pérez, “ajudaran a reduir les emissions contaminants impulsar la innovació, el canvi modal i l’accessibilitat”.

En aqueix sentit, el primer edil ha recalcat l'”aposta i compromís” de l’Ajuntament de Benidorm per la mobilitat i la sostenibilitat, que “s’evidencia amb les actuacions que s’han anat desenvolupant al llarg d’aquests anys a la ciutat amb l’objectiu clar de la millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans”. Per a això, s’ha facilitat i fet més atractiu l’ús de la mobilitat activa en l’entorn urbà “amb la creació de carrils bici, ciclovies o itineraris per als vianants.

Per a l’Ajuntament, ha agregat Pérez, és “una qüestió prioritària i un requisit indispensable” continuar treballant en la mobilitat sostenible “per a encaminar-nos a aqueix nou model de ciutat que permeta respondre definitivament als reptes actuals i als quals ens vindran en el futur”.

En l’actualitat l’avinguda Armada Espanyola compta amb un carril bici de dos sentits de circulació, calçada d’un carril per al trànsit de vehicles de residents i de repartiment amb velocitat a 10/20 quilòmetres per hora i una vorera per als vianants.

La intervenció contempla la creació de plataforma única, així com actuacions per a incentivar l’ús de la bicicleta i minimitzar les emissions de CO₂. Entre altres elements, està prevista la col·locació d’un comptador de bicicletes, aparcament intel·ligent per a bicis, un sistema de monitoratge ambiental, sistemes d’informació al transport públic urbà i es reforçarà el control d’accés de vehicles.

El projecte global que ha plantejat Benidorm és la creació de tres grans zones de baixes emissions en Llevant, Centre i Ponent, amb una extensió aproximada de 35 hectàrees. Això comportarà altres actuacions com l’adequació i instrumentalització d’aparcaments dissuasius amb guiat a plaça, més aparcaments segurs per a bicicletes amb millora de la senyalització mitjançant ‘metrobici’ o la gestió de les zones de càrrega i descàrrega en aquestes zones.

“Pretenem”, ha indicat l’alcalde, “reduir la intensitat de vehicles que circulen en aqueixos trams i millorar les condicions ambientals i per als vianants. En definitiva, el que fem és una ciutat amable, còmoda i dins dels objectius de sostenibilitat i que al mateix temps siga un model contra el canvi climàtic” ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen − 4 =