Benidorm obrirà el nou pàrquing gratuït de Ponent els caps de setmana i festius fins a l'estiu

L’aparcament, gratuït i amb 372 places per a vehicles i motocicletes, es troba en l’avinguda Puerto Rico de la ciutat

Benidorm obrirà el nou pàrquing gratuït de Ponent els caps de setmana i festius fins a l'estiu
13/04/2023 -

El nou aparcament públic situat en la zona de Ponent de la ciutat de Benidorm romandrà oberta tots els caps de setmana i ponts festius fins a l’estiu. Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat en el consistori municipal, José Ramón González de Zárate. Aquesta decisió s’ha pres a causa del bon funcionament que ha tingut aquesta zona d’aparcament durant les vacances de Setmana Santa.

L’aparcament és gratuït i se situa en l’avinguda Puerto Rico de la ciutat i estarà obert a partir d’ara també els divendres, dissabtes i diumenges, ja que inicialment es preveia que només poguera utilitzar-se durant els dies festius de Setmana Santa.

Així, aquesta zona d’estacionament de vehicles disposa de 372 places i ha estat operatiu des del passat 31 de març al 10 d’abril amb horari de 9 a 24 hores. L’objectiu era oferir noves opcions de pàrquing per a vehicles en unes dates en les quals l’afluència de visitants ha sigut molt nombrosa.

Ara s’ha decidit que l’aparcament continue operatiu els caps de setmana i dies festius fins a l’inici de l’estiu, ja que s’espera que l’afluència de vehicles s’incremente en aquestes dates a causa del bon temps. “Els propietaris de locals d’oci i restauració de la zona ens han dit que ha tingut molta acceptació en els dies de vacances i ens han demanat mantindre-ho obert els caps de setmana perquè ara tindran més ocupació en els seus locals i l’obertura de l’aparcament serà molt positiva” ha explicat l’edil.

El pàrquing, que és propietat de l’ajuntament, disposa de 156 places per als cotxes a l’interior de l’immoble mentre que estan habilitades altres 211 més per a vehicles i 11 per a motocicletes en un espai exterior completament asfaltat i senyalitzat.

La intenció de l’Ajuntament, segons ha informat González de Zárate, és que “els usuaris el vagen coneixent al mateix temps que nosaltres, com a Ajuntament, puguem testar el grau d’ocupació, la demanda, les hores de major afluència i altres aspectes que ens ajudaran a l’hora de determinar la futura gestió del pàrquing”. El regidor ha remarcat també que igual que s’ha fet durant la Setmana Santa “l’ús serà gratuït”.

Aquest nou aparcament gratuït se suma a les més de 7.600 places d’aparcament dissuasiu repartides per tota la ciutat. Per això, González de Zárate ha incidit en l’aposta de Benidorm per “una gran xarxa d’estacionament gratuït que facilite l’accés a la ciutat i siga amiga del conductor” i al mateix temps “donar la prioritat als vianants”.

“S’han condicionat els prop de 40 aparcaments”, ha explicat l’edil, distribuïts des de la Cala al Racó, actuant i endreçant espais diàfans en sòl públic, o privat “gràcies a acords amb els seus propietaris” per a reconvertir-los en llocs “segurs on estacionar els nostres vehicles”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen − three =