Benidorm treballa en millores i reparacions en tots els col·legis i escoles infantils de cara a l'inici de curs

Benidorm treballa en millores i reparacions en tots els col·legis i escoles infantils de cara a l'inici de curs
21/08/2023 -

L’Ajuntament de Benidorm, igual que en anys anteriors, està realitzant actuacions de millora i adequació dels centres educatius de la ciutat perquè tots estiguen a punt de cara a l’inici del curs escolar, que tindrà lloc el pròxim 11 de setembre.

Així, les principals actuacions se centren en intervencions de jardineria, pintura i reparacions d’elements danyats que han afectat a tots els col·legis de la localitat, a les escoles infantils municipals dels Fontanelles, Les Caletes i El Tossalet i a les dependències de Formació de Persones Adultes.

A la vista del resum d’actuacions el més destacable és que s’han realitzat intervencions en matèria de jardineria en la quasi totalitat dels centres educatius de primària i educació infantil, amb arranjaments de tanques, poda d’arbres, neteja de restes de poda i jardins i plantació d’espècies.

D’igual forma, els col·legis Ausiàs March, Aitana, Leonor Canalejas, Serra Gelada i l’Escola Infantil Municipal El Tossalet han tingut actuacions de pintura de façanes, parets, zones de patis i dependències interiors.

A més, s’han dut a terme reparacions de tota mena que afectaven canonades, portes, finestres, persianes, connexions d’aigua, W.C., aixeteria, aires condicionats, espills, electricitat, pissarres, serralleria, soldadures, horts escolars, tanques, etc. S’han fet igualment revisions de l’enllumenat dels patis i millores en punts de llum que el precisaven.

La regidora d’Educació, Maite Moreno, i el d’Espai Públic, Francis Muñoz, han realitzat aquest matí una visita a alguns centres per a comprovar l’estat de les actuacions executades. Moreno ha recordat que “es tracta d’intervencions que duem a terme tots els anys durant les vacances d’estiu per a tindre a punt els col·legis abans de l’inici del curs”.

L’edil ha indicat que són “actuacions necessàries que ens transmeten els mateixos centres i que s’executen per part dels serveis tècnics municipals i les empreses adjudicatàries, per la qual cosa tot es fa amb recursos municipals”.

Totes aquestes actuacions de reparació i adequació es complementen amb la instal·lació de mòduls fotovoltaics que ja ha finalitzat. Aquests treballs s’han realitzat en huit col·legis i en l’edifici de la UNED i l’Escola Oficial d’Idiomes i s’emmarcaven en el Projecte d’Eficiència Energètica, que també s’estén a quatre edificis públics i que, en total, suposa una inversió d’1.045.450,06 euros, dels quals 504.297,46 euros, el 48% de l’import global, procedeix d’una subvenció de fons europeus concedida per l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic (IDAE).

El projecte contemplava la instal·lació de 1.364 mòduls fotovoltaics i suposarà una reducció de les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera xifrada en una mica més de 375 tones, a més d’un important estalvi en la factura energètica. Els mòduls s’han implantat en els col·legis Ausiàs March, Bautista Lledó, La Cala, Mestre Gaspar López, Miguel Hernández, Serra Gelada, Basc Núñez de Balboa i Els Tolls i a l’Escola Infantil Els Fontanelles.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques en l’edifici de l’Escola Oficial d’Idiomes i la UNED s’ha realitzat dins de les millores al projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

six − 1 =