Benidorm comença el seu desafiament de Ciutats Intel·ligents de la Unió Europea

La ciutat, una de les 31 noves en el projecte, pretén que altres localitats s’inspiren en els seus casos d’èxit

Benidorm comença el seu desafiament de Ciutats Intel·ligents de la Unió Europea
31/10/2023 -

Benidorm ha començat el seu viatge després de ser seleccionada per a unir-se al prestigiós programa de suport Intelligent Cities Challenge, una iniciativa impulsada per la Comissió Europea (DG GROW i EISME) al costat d’altres 99 destins europeus. El recorregut és de dos anys i en el transcurs del mateix es crearà una estratègia a fi de desenvolupar solucions innovadores que situaran a Benidorm en l’avantguarda de la doble transició verda i digital a través dels Acords Verds Locals.

Benidorm serà una de les 31 noves ciutats que s’integren en la Xarxa Europea de Ciutats Intel·ligents, composta per un centenar de localitats del continent després de les noves incorporacions. Amb eixe motiu s’ha celebrat hui a l’Ajuntament una presentació l’objectiu de la qual era donar a conéixer el procediment que segueixen les ciutats intel·ligents per a presentar els seus casos d’èxit.

El programa ICC ajudarà les ciutats a aprofitar el poder de les tecnologies més avançades, millorant la seua competitivitat econòmica, resiliència social i qualitat de vida dels ciutadans europeus. Benidorm rebrà una guia personalitzada d’alta qualitat, suport expert, accés a xarxes d’assessorament i de ciutats homòlogues, i eines de desenvolupament de capacitats, per a acostar la ciutat cap a la doble transició.

La presentació ha sigut a càrrec de Dolores Ordóñez, directora d’AnySolution que serà l’expert del programa que acompanye a la ciutat en aquest projecte. L’objectiu, indicava, és “arribar a les zero emissions”. Ordóñez també ha precisat que Intelligent Cities Challenge (ICC) és un programa de dos anys “amb fites que ja estan marcats en el calendari” i que “pot ajudar les ciutats a abordar la transició ecològica i digital en diversos sectors”.

L’alcalde Toni Pérez s’ha congratulat d’aquesta participació en ICC i ha assenyalat que “busquem millorar la nostra competitivitat, fomentar un creixement inclusiu i millorar la qualitat de vida dels benidormers”, promovent una ciutat “més saludable, verda, sostenible i inclusiva”. Referent a això, Pérez ha aprofundit en què ser present en aquesta iniciativa bianual suposa “accedir a recursos, coneixements i experiència que brinda la Comissió Europea per a implementar de manera efectiva tecnologia que contribuirà a un creixement verd, intel·ligent i sostenible”.

A més, ha destacat, Benidorm “podrà beneficiar-se de les sinergies i intercanvi de coneixements, experiències i solucions” amb altres ciutats que van participar en l’anterior edició d’aquesta iniciativa i també amb les quals ho fan d’aquesta, adaptant a les seues necessitats projectes o iniciatives testats amb èxit en altres municipis i destins europeus.

A l’hora de defensar la seua candidatura en aquesta iniciativa, Benidorm ha fet valdre tot el treball i avanços dels últims anys en matèria de sostenibilitat i innovació, iniciat amb l’elaboració del seu pla estratègic, que s’ha anat concretant amb la certificació com DTI i amb el desenvolupament de plans sectorials com el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS), entre molts altres.

A aquesta reunió han acudit membres de la corporació local amb l’alcalde Toni Pérez i la regidora d’Innovació, Aida García Mayor, al capdavant, la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao, i representants d’Intel·ligència Turística, d’Hosbec, Invattur, CDT i sector turístic en general.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × one =