Benidorm desbloqueja el sector industrial i aprova la finalització de les obres d'urbanització del polígon

La Junta de Govern també ha aprovat l’expedient de revisió de preus per import de 4,7 milions d’euros

Benidorm desbloqueja el sector industrial i aprova la finalització de les obres d'urbanització del polígon
19/02/2024 -

La Junta de Govern Local (JGL) de l’Ajuntament de Benidorm ha aprovat hui el text refós del projecte modificat d’urbanització i del projecte de terminació de les obres d’urbanització del sector PP 3/1 Industrial del Pla General Municipal d’Ordenació. Això és, el desbloqueig i la llum verda definitiva per a la finalització de la urbanització i posterior desenvolupament del sector industrial. En la proposta de la regidora d’Urbanisme, Lourdes Caselles, també s’incloïa l’aprovació de l’expedient de revisió de preus a aplicar al projecte d’urbanització.

En tots dos projectes –d’urbanització i de terminació d’obres- la mercantil urbanitzadora, Terra Village Land, fa constar que el pressupost per a la finalització de les obres d’urbanització suposa pràcticament un increment del 80% dels costos d’urbanització inicialment previstos respecte al projecte aprovat en 2003. Estos costos ascendixen ara a 30.009.212,17 euros.

De la mateixa manera, Terra Village Land també havia formulat la sol·licitud de revisió de preus a aplicar al projecte d’urbanització, una petició que va ser informada favorablement pels tècnics municipals per import de 4.762.486,06 euros i consegüentment figura en la proposta aprovada. Així, l’empresa haurà de presentar un aval del 7% de l’import de les càrregues d’urbanització i la quantia aprovada en concepte de revisió de preus, eixos 4,7 milions citats.

L’alcalde de la ciutat, Toni Pérez, es reunirà amb els propietaris dels terrenys, els tècnics i l’agent urbanitzador per a oferir detalls dels nous projectes i la retaxació que l’empresa haurà de presentar dins dels pròxims tres mesos. En esta cita s’abordaran també els informes del Ministeri de Foment i la Conselleria de Medi Ambient sobre la modificació del traçat de les vies pecuàries afectades.

D’altra banda, també s’ha donat resposta a les al·legacions presentades per huit propietaris de sòl en el sector d’acord amb les indicacions dels informes tècnics municipals.

Toni Pérez ha assenyalat que “mancant la presentació de la retaxació de les càrregues d’urbanització i la seua aprovació en els pròxims tres mesos, ja es podran reprendre les obres del sector industrial que van ser paralitzades pel Ministeri l’any 2010 i que ja llavors estaven executades al 66%”. L’alcalde ha qualificat l’aprovació de hui “d’una molt bona notícia per a la ciutat” perquè, segons ha afirmat “suposa que es poden reprendre unes obres que suposaran un benefici enorme per a la ciutat i el desenvolupament d’un sector parat durant molts anys per causes alienes al municipi”.

Pérez ha indicat així mateix que estes obres s’executaran “de manera paral·lela” a les que s’estan desenvolupant per a la creació del conegut com a Viària Discoteques i la gran rotonda d’accés al polígon industrial que es van iniciar el maig de 2023.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twelve + two =