L'Ajuntament de Benidorm està intervenint dos façanes d'un edifici ubicat en el barri de Foietes-Colònia Madrid en dos murals que arrepleguen nombrosos elements relacionats en la història, la cultura i les tradicions locals, amb l'objectiu de difondre'ls, especialment, entre la població més jove.
L'edil de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha explicat que esta intervenció forma part “de les actuacions impulsades per l'Ajuntament per a commemorar el ‘700 Aniversari’ de Benidorm” i que inclourà, per tant, “el logotip oficial d'esta celebració, com ja férem en el banc que s'ubicà en el Passeig de Colom o en el mural d'Ana Cortes, Bosska, en l'avinguda del Murtal”.
Ambdós murals s'estan realitzant en les parets laterals de la façana de l'edifici Aitana, ubicat en el carrer Capità Cortés, i són obra de l'artista urbà Ángel Toren. L'edil de Patrimoni Històric i Cultural ha destacat que “precisament per la seua ubicació –davant del col·legi públic d'Infantil i Primària Bautista Lledó i molt pròxim als col·legis Serra d’Aitana i Vasco Núñez de Balboa, així com a la Ciutat Esportiva Guillermo Amor–, van a poder ser vistos diàriament no sols per moltíssims veïns sinó també per centenars de xiquets quan van al col·legi o a practicar esport a la nostra Ciutat Esportiva, fent així que s'impregnen de la nostra història i tradicions”.
Concretament, els murals reproduïxen dos estanteries on s'emmagatzemen llibres, discos de música i altres objectes decoratius, entre ells una de les emblemàtiques columnes del Castell; el bust de la deessa Tanit; els cignes de Hung-Yi; un tabalet i una xirimita; el plat dels peixos trobat en el Tossal de la Cala; el símbol de la certificació com a destí Pioner Verd del Turisme Intel·ligent atorgat este 2025 a la ciutat per la Comissió Europea i una xicoteta embarcació que representa a l'Associació Cultural i Recreativa La Barqueta.
Igualment, Ana Pellicer ha assenyalat que tant els llibres com els cd’s també lluïxen en els seus lloms títols de publicacions relacionades en Benidorm, entre els quals destaca l'edició que arreplega la Carta de Poblament de 1325, de la qual es complixen 700 anys, així com gravacions realitzades per les tres societats musicals de Benidorm i la Colla de Xirimiters de la Marina.
“En cada una d'estes estanteries hi ha un trosset de la nostra història que van a poder vore moltíssims joves, moltíssims joves esportistes o gent que acudisca als distints festivals de música que se celebren durant l'estiu”, ha afirmat l'edil. La responsable de Patrimoni Històric i Cultural ha manifestat que la intervenció d'ambdós murals conclourà en els pròxims dies i ha desitjat “que siga del grat de tota la ciutadania”.
En este sentit, Pellicer ha afirmat: “Creiem que és un treball molt nostre, que hem fet en molta il·lusió i que veïns de la zona ja ens estan traslladant que els agrada molt i que se senten molt identificats en el que ací apareix, perquè en definitiva el que ací apareix és Benidorm”.