Benidorm executa el 100% de les propostes incloses en el pressupost participatiu de 2022

El Consell Veïnal, reunit hui en sessió ordinària, constata que la gran majoria de les actuacions ja estan finalitzades

Benidorm executa el 100% de les propostes incloses en el pressupost participatiu de 2022
15/03/2023 -

L’Ajuntament de Benidorm ha executat pràcticament el 100% de les propostes incloses en els pressupostos participatius de 2022, segons s’ha posat de manifest hui durant la celebració de la sessió ordinària del Consell Veïnal. De fet, segons ha precisat l’alcalde Toni Pérez totes les propostes s’han dut a terme excepte la creació d’un parc infantil al carrer Marina Alta, que actualment es troba en fase d’adjudicació, per la qual cosa en breu també estarà finalitzada.

Així, Pérez ha citat entre altres intervencions el canvi o reparació de fanals amb la base corroïda o risc de despreniment, “per a això ja portem una inversió superior als cinc milions d’euros amb el canvi de fanals que s’ha fet en gran part de la ciutat”. També ha al·ludit a l’antiga caseta de peons caminers en Emilio Ortuño, cedida pel Ministeri per a ús veïnal, “a la qual només falta dotar-la d’energia perquè hi ha una demora des de la Conselleria”.

Una altra de les propostes complides ha sigut la de poder llegir i votar telemàticament les propostes dels ciutadans que tenia com a finalitat augmentar la participació en els pressupostos participatius. En aqueix sentit, igualment s’ha donat compliment a la promoció, des d’escoles i instituts, de la participació de la població jove en els pressupostos participatius “Hem aconseguit que participen i, de fet, es van rebre diverses propostes per aquest sector de població” ha dit l’alcalde.

Sobre la plantació d’arbres en escocells buits també ha precisat que “en tot l’any passat vam plantar més de 1.200 arbres en el terme municipal, la qual cosa supera amb escreix el nombre d’escocells buits”. En aqueix punt, el primer edil ha animat als veïns al fet que “si observen un arbre amb necessitats d’intervenció, que ens el comuniquen per a actuar”. Així mateix, s’han col·locat arbres en la part alta de l’avinguda 9 d’Octubre “després que els veïns ens concretaren el lloc on els consideraven més necessaris”.

Altres propostes executades són la il·luminació d’una pista multiesport i petanca al carrer Benissa, la col·locació de bolardos, la reparació o substitució de tobogans o mobiliari als parcs de la ciutat, el carril de natació a la platja de Llevant o la creació d’un parc infantil en l’avinguda Vicente Pérez Devesa i un altre, que està en fase d’adjudicació, al carrer Marina Alta. Així mateix s’ha comptabilitzat també la construcció d’una vorera d’obra en l’avinguda Vilaljoyosa en el tram entre Marina Baixa i Benissa i entre el carrer Murtal i l’avinguda Montbenidorm.

D’altra banda, en la reunió del Consell s’han abordat altres propostes entre les quals s’ha acordat que la comissió de Participació Ciutadana tinga caràcter tècnic després de la pertinent modificació puntual del reglament de Règim Intern del Consell. A més, s’ha aprovat la proposta d’un conseller perquè es contemple en el nou plec de condicions del contracte de Neteja Viària i Recollida de Residus Sòlids Urbans la recollida de restes de poda i jardineria. Toni Pérez ha celebrat la postura del Consell, encara que ha aclarit que aquest aspecte “ja es recull en el nou plec que està en fase de licitació”.

En la sessió també s’ha adonat de la nova junta directiva de l’associació Avana, del nomenament del portaveu del Consell, que ha recaigut en la persona de Cristian Corraini, i s’ha procedit al nomenament dels components de les comissions mixtes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen + seven =