Benidorm

Benidorm ja té cartell de les seues festes 2024

Toni Pérez va destacar que el cartell "representa l'essència de les festes" i va advocar per "obrir els braços per a gaudir de la cultura"

1 minut

cartell de festes de Benidorm 2025

Benidorm va festejar ahir, com ho fa cada 25 de juliol, al seu patró, Sant Jaume Apòstol, amb un complet programa d'actes que va incloure la presentació del cartell anunciador de les pròximes Festes Majors Patronals de 2024, obra del dissenyador i periodista local Miquel Benítez. Sobre les 19.30 hores, l'alcalde, Toni Pérez, i les Reines Major i Infantil dels Festes, Valentina Almodóbar i Laia Zamora, van descobrir el cartell, que durant tot l'any lluirà en la façana del centre municipal El Torrejó i que arreplega tota la simbologia de la festa entorn de l'ocorregut el 16 de març de 1740, quan de la patrona, la Mare de Déu del Sofratge, va arribar a Benidorm.

La jornada va començar al migdia amb el volteig general de campanes i tret d'un bombardeig aeri en la Plaça de la Senyoría on van arribar en cercaviles la regidor de Festes, Mariló Cebreros, les reines major i infantil, i representants festers, als quals es va unir l'alcalde Toni Pérez.

#A la vesprada els actes van començar a les 18.30 amb un altre cercaviles que va partir des de la Casa del Fester en direcció a la seu de l'ACR La Barqueta, on els mayorales de la Comissió de Festes, amb la seua presidenta María Dolores Cano al capdavant, van arreplegar la imatge de Sant Jaume per a portar-la en cercaviles pel centre de la ciutat, passant pel carrer Ruzafa, Martínez Alejos i el Passeig de Llevant fins a arribar a la plaça del Torrejó.

Allí, a les 19.30 hores, el festeig va realitzar una parada per a descobrir el cartell anunciador de les Festes Majors Patronals, que se celebren del 9 al 13 de novembre. Esta imatge, realitzada per Miquel Benítez, serà també la que la Comissió utilitzarà com a portada de la Revista Oficial de les festes de 2024.

L'autor del cartell va definir a Benidorm com “una societat que abraça a qualsevol que arriba perquè se senta un benidormense més” i va voler agrair a la Comissió de 2024 i al col·lectiu fester “el treball i esforç que realitzen perquè Benidorm tinga unes festes úniques”. Sobre el cartell va assenyalar que “tracta de ser un resum del que he respirat des que vaig arribar a este poble”.

En la seua obra Benítez reflectix tots els detalls més recognoscibles de les festes majors. En la seua base apareix representat la Troballa de la Mare de Dèu que es representa cada dissabte de festes a la platja de Ponent. En el centre, una fotografia nocturna de la ciutat i al seu costat la imatge de Sant Jaume. La imatge predominant, no obstant això, és la de la Verge del Sofratge, la patrona, en la part superior.

Miquel Benítez, durant la seua intervenció va recordar una frase de Raimon, en al·ludir al fet que “qui perd els seus orígens, perd la seua identitat”. A més, va tornar a agrair “al poble de Benidorm” per l'esforç a “mantindre viva la festa” i per “permetre'm ser de Benidorm”.

L'acte va ser tancat per l'alcalde Toni Pérez, que va enaltir el cartell anunciador i al seu autor, del qual va dir que “parla tan bé com dissenya”. Pérez va recalcar el caràcter “acollidor” i “hospitalari” de la ciutat i va advocar per “obrir els braços per a abraçar i gaudir de la riquesa i la cultura”. Un cartell, va dir el primer edil, que “representa l'essència de les festes”. Pérez també va voler recordar a Vicent Andrés Estellés, del qual es complix el centenari del seu naixement i que va guanyar a Benidorm un premi de poesia amb un poema dedicat a Santiago, patró d'Espanya. “Des de hui queden 108 dies per al segon diumenge de novembre. Feliç dia de Sant Jaume” va finalitzar Pérez.

A les 20.30 hores a l'església de Sant Jaume i Santa Anna el rector Juan Antonio González va oficiar una solemne missa, al final de la qual el Banderer de 2024, Vicente Fuster, va imposar un corbatín a l'estendard de la Comissió i va rebre la insígnia de la ciutat de mans de l'alcalde de Benidorm. 

Després de l'eucaristia, en la plaça de Sant Jaume, es va encendre la tradicional ‘Estampeta, en honor al patró, la qual va donar pas al tradicional ‘ball del Peuet’ per part de les dames i reines de les Festes Majors Patronals. Finalment, la pirotècnia Turís va disparar un castell de focs artificials. Els actes van acabar amb una revetla popular en la plaça de Castelar, as Castell, organitzada pels mayorales de la Comissió de Festes, que van obrir al públic una barra amb menjar i beguda a preus populars per a recaptar fons. La mateixa va estar amenitzada amb la música d'un Dj.