Benidorm obri el 17 d'abril la sol·licitud de plaça per a les escoles infantils municipals i el SAPI

El tràmit es farà telemàticament fins al 3 de maig a través de la Seu Electrònica amb certificat digital

Benidorm obri el 17 d'abril la sol·licitud de plaça per a les escoles infantils municipals i el SAPI
05/04/2023 -

El pròxim 17 d’abril, a partir de les 09.30 hores, s’obri el termini per a sol·licitar plaça en les tres escoles infantils municipals –Fontanelles, Els Caletes i El Tossalet- i en el Servei d’Atenció a la Primera Infància (SAPI) Nanets. La regidor d’Educació, Maite Moreno, ha informat que “l’oferta provisional per al curs 2022/2023 d’Infantil de 0 a 2 anys en la xarxa municipal és de 195 vacants per a famílies amb menors nascuts en els anys 2021, 2022 i 2023”.

El nombre de vacants provisionals es distribueix en 16 places d’Infantil de 0 anys; 114, per a P1; i 65 places d’Infantil de 2 anys per a xiquets i xiquetes nascuts en 2021. No obstant això, “en funció de la demanda hi ha possibilitat d’ampliar l’oferta inicial en dues unitats més de párvulos d’1 any o de P2 en el SAPI Nanets”.

Sobre les unitats d’Infantil de 0 anys, Moreno ha indicat que “per a inscriure a un menor nascut en 2023 a les aules d’aquest nivell, haurà de tindre compliments al setembre els quatre mesos d’edat”.

L’edil ha aclarit que l’oferta global de les tres escoles infantils municipals és major a les places oferides, però part dels llocs escolars ja estan ocupats per alumnes escolaritzats en cursos anteriors que han confirmat la seua matrícula i que al setembre pujaran de nivell.

Referent a això ha apuntat que “per a aquest curs hi ha hagut un major percentatge de confirmació de places que l’any passat per part de les famílies que ja tenen menors escolaritzats a les escoles infantils i en el SAPI Nanets, la qual cosa redueix el nombre de vacants inicials en els nivells de P1 i P2, encara que existeix la possibilitat, com ja s’ha indicat, de crear noves unitats en el SAPI”.

La regidor d’Educació ha recalcat que “el procés de sol·licitud de plaça a les escoles infantils i en el SAPI es farà de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament (https://sede.benidorm.org/inicio)”. Moreno ha incidit en què “a diferència del curs passat i seguint la dinàmica implantada per la pròpia Conselleria en els seus tràmits, sí que serà necessari disposar de certificat digital per a fer aquesta sol·licitud telemàtica de plaça”.

Les famílies que manquen de mitjans tecnològics comptaran amb ajuda per a la tramitació electrònica, amb cita prèvia, en la Regidoria d’Educació, situada en la 3a planta de l’Ajuntament, i en les dependències del Gabinet Psicopedagògic Municipal, que es localitza en l’avinguda Veneçuela número 5, en les dependències del CEIP Ausiàs March. La cita prèvia es pot sol·licitar en el telèfon 966815471.

És important que les famílies adjunten a la sol·licitud tota la documentació requerida en format PDF; una documentació que poden consultar en la secció d’Educació de la web municipal, https://benidorm.org, dins de l’apartat ‘Matrícula serveis especialitzats municipals per a primera infància curse 2023-2024’.

Moreno ha recordat que “a l’hora de cobrir les places s’atendrà en primer lloc les sol·licituds de les famílies empadronades a Benidorm amb una antiguitat d’almenys 12 mesos ininterromputs (col·lectiu A). Seguidament, serà el torn de les famílies empadronades des de fa menys d’un any (col·lectiu B); i en última instància, si quedaren vacants, s’atendrien les sol·licituds de les famílies que resideixen en altres localitats (col·lectiu c)”. Així mateix, ha recalcat que “en cas que la demanda supere l’oferta de places, només s’inclourà en la llista d’espera oficial a les famílies empadronades a Benidorm”.

El període de sol·licitud estarà obert fins al 3 de maig. Les llistes provisionals es publicaran el 17 de maig, obrint-se un termini de tres dies per a reclamacions. El 24 de maig es publicaran les llistes definitives, a les quals es podrà al·legar des d’aqueix mateix dia fins al 26 de maig. Cada centre fixarà la data de matrícula.

Oferta de la Conselleria d’Educació per a P2

Al marge de l’oferta municipal, Moreno ha recordat que Benidorm “compta amb 72plazas ‘extra’ de párvulos de 2 anys, per a xiquets i xiquetes nascuts en 2021, a les aules habilitades a aquest efecte en els col·legis Aitana, Basc Núñez de Balboa, Mestre Gaspar López i Puig Campana”. L’edil ha aclarit que “la sol·licitud de matrícula per a aquestes aules serà el mateix establit per Conselleria per al segon cicle d’Educació Infantil i Primària; és a dir, del 20 al 28 d’abril”, i que “és possible que aquesta oferta s’amplie amb altres 18 pupitres en el CEIP La Cala”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seven + 15 =