Benidorm prepara una nova línia d'ajudes dirigides al comerç per a minimitzar la pujada de l'energia

Les ajudes s’establiran segons les despeses de les empreses o autònoms i serà de fins a 1.000 euros

Benidorm prepara una nova línia d'ajudes dirigides al comerç per a minimitzar la pujada de l'energia
24/08/2022 -

L’Ajuntament de Benidorm prepara una nova convocatòria d’ajudes per a minimitzar la pujada de l’energia, en aquest cas dirigides al comerç, segons ha anunciat hui la regidora d’Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez. Es tracta d’una ajuda per a pimes, micropimes, autònoms i mutualitats que poden aconseguir fins a 1.000 euros i que es finançaran íntegrament amb fons procedents de la Diputació Provincial d’Alacant, que ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 292.491 euros.

Gómez ha explicat que “des de març de 2020, amb motiu de l’esclat de la pandèmia, l’Ajuntament ha anat articulant ajudes al teixit productiu, tenint en compte cada moment els sectors que més el precisaven”. “Amb la reactivació turística que hem pogut observar en els últims mesos –ha agregat-, bona part dels sectors vinculats directament o indirectament al turisme estan tenint una activitat econòmica similar a la de 2019, però en aquest precís moment al comerç li està costant una mica més aconseguir aquests números”.

Per això, “aquest equip governe local ha decidit que és el moment d’atendre el comerç de la nostra ciutat” que, com el conjunt de famílies i teixit productiu d’Espanya, està patint els efectes negatius de la inflació i d’uns costos energètics que es mantenen en màxims històrics des de fa més d’un any”.

En aquest punt, Gómez ha recordat que “amb aquesta convocatòria són ja tres les línies d’ajudes impulsades per l’Ajuntament en l’últim any per a fer front a l’augment del preu de l’energia”. La primera “es va llançar a l’agost de l’any passat, es va entregar als beneficiaris de les ajudes a família 2021 una prestació extraordinària de 150 euros per a sufragar, entre altres, les despeses derivades de l’increment de la factura de la llum”, ha detallat. Aquesta ajuda va arribar a 1.866 llars de Benidorm.

La segona ajuda per a minimitzar la pujada dels costos energètics “també ha anat dirigida a atendre la població, en aquest cas a les persones majors de 65 anys, i s’està tramitant en aquests moments”. La tercera ajuda, l’anunciada hui, “la dirigirem al teixit productiu, concretament al comerç”. A aquestes ajudes directes s’han sumat “programes i campanyes com ‘Llueix Benidorm'”.

L’edil ha avançat que ja s’està treballant en les bases d’aquestes ajudes i que “en els pròxims dies es perfilaran els perfils i epígrafs concrets dels comerços amb domicili fiscal a Benidorm que poden participar de la convocatòria”, així com els tipus de despeses que es pot justificar, el percentatge d’aqueixes factures que es pot finançar i els terminis i forma de presentació.

Gómez ha ressaltat que “la voluntat de l’equip de govern és continuar fent costat al teixit productiu de Benidorm i fer-lo com fins ara, amb planificació i tenint en compte les circumstàncies i necessitats de cada sector a casa moment”. “Som, probablement l’Ajuntament d’Espanya que més recursos ha mobilitzat per a atendre empreses, autònoms i famílies i aqueixa continuarà sent la nostra línia d’actuació”, ha conclòs l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × two =