Benidorm triada per a formar part de la xarxa europea Intelligent Cities Challenge

La ciutat és una de les 64 ciutats europees seleccionades per a la iniciativa que busca secundar i accelerar la seua transició verda i digital

Benidorm triada per a formar part de la xarxa europea Intelligent Cities Challenge
19/07/2023 -

Benidorm passa a formar part de la xarxa europea de ciutats intel·ligents a l’ésser una de les urbs triades per a participar en l’edició 2023-2025 de la iniciativa Intelligent Cities Challenge (ICC) de la Comissió Europea. Un fet que posa de manifest tot el treball previ de Benidorm en sostenibilitat, accessibilitat i innovació i per tant la qualitat de vida dels residents. Aquest programa pretén “secundar i accelerar la doble transició verda i digital dels municipis” en paraules de l’alcalde, Toni Pérez, que també ha valorat que “estar en aquest programa de prestigi i concurrència competitiva és molt important i un fruit més després de tot el camí que hem recorregut transformant la ciutat”.

Al seu torn, l’alcalde de Benidorm també ha incidit en què amb participació en ICC “busquem millorar la nostra competitivitat, fomentar un creixement inclusiu i millorar la qualitat de vida dels benidormenses”, donant lloc així a una ciutat “més saludable, verda, sostenible i inclusiva”. En aquest sentit, ha recalcat que formar part d’aquesta iniciativa bianual garanteix “accedir a recursos, coneixements i experiència que brinda la Comissió Europea per a implementar de manera efectiva tecnologia que contribuirà a un creixement verd, intel·ligent i sostenible”.

Paral·lelament, amb aquest programa, Benidorm podrà establir “sinergies” així com un “intercanvi de coneixements, experiències i solucions” amb ciutats participants en aquesta i en l’edició anterior de ICC podent prendre exemples i referències per a poder adaptar-los a les seues necessitats, disposant asi de projectes i iniciatives que han sigut anteriorment testades amb èxit en altres ciutats d’Europa.

Benidorm ha fet valdre tot el treball i avanços per a poder participar en aquest projecte, el treball dut a terme en els últims anys tant en sostenibilitat com innovació, que té la seua base en la creació del seu pla estratègic i que s’ha anat perfilant en la certificació com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI) i amb el desenvolupament de plans sectorials com el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS), entre un altre molts aspectes que han fet de Benidorm ser un perfecte candidat.

D’aquesta manera, la Comissió Europea hauria contemplat amb atenció l’aposta de Benidorm per aspectes com la mobilitat sostenible creant 135 quilòmetres de carril-bici i ciclovías; a més del programa que aposta per l’eficiència energètica i hídrica, amb un rendiment del 96,4% en el cicle integral de l’aigua i un percentatge d’ús d’aigua regenerada del 36%; així com la gestió urbanística que protegeix més del 60% del terme municipal.

L’alcalde,Toni Pérez, també ha volgut ressaltar que “és important estar dins d’aquest grup de ciutats, 12 d’elles espanyoles, per a estar més ben posicionats per a continuar generant projectes, iniciatives i oportunitats per a ser cada dia més sostenibles, més accessibles i més inclusius, i per a guanyar en benestar social, econòmic i ambiental”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 2 =