Benidorm reforça el dispositiu de neteja en els Festes Majors Patronals augmentant la plantilla, aigualejos i nombre de contenidors

L’Ajuntament repartirà entre les penyes 9.000 bosses de recollida selectiva per a continuar fomentant el reciclatge durant els festejos

Benidorm reforça el dispositiu de neteja en els Festes Majors Patronals augmentant la plantilla, aigualejos i nombre de contenidors
07/11/2023 -

L’Ajuntament de Benidorm reforçarà el dispositiu de neteja amb vista a millorar el servei durant la celebració de les pròximes Festes Majors Patronals, un dispositiu que s’estendrà també a les celebracions amb motiu de la ‘Fancy Dress Party’ el dijous 16 i de la Festa de la Carxofa el dissabte 18.

D’igual forma durant les festes majors es realitzarà una nova campanya de foment del reciclatge i cura del medi ambient amb el lliurament als peñistas de bosses de recollida selectiva de residus per a utilitzar els dies de celebració.

Totes dues campanyes han sigut donades a conéixer aquest matí en una roda de premsa a la qual han assistit el regidor de neteja Viària, Luis Navarro; la regidor de Medi Ambient, Mónica Gómez; i l’edil de Festes, Mariló Cebreros; que han estat acompanyats pel president de la Associació de Penyes, Ramón Cano, i el de la Comissió, Vicente Solaz.

Navarro ha detallat que el servei extraordinari, en coordinació amb la concessionària FCC, s’estendrà des del dissabte 11 fins al diumenge 19 de novembre. Per a això “s’organitzaran diversos torns de serveis de neteja viària, s’incrementaran els aigualejos en totes les zones de màxima afluència de festers, peñistas i acompanyants, però sense descurar la resta de la ciutat”.

D’igual mode, la concessionària reforçarà la seua plantilla amb la crida de tots els fixos discontinus i modificarà torns i horaris per a atendre eixos nou dies de festa. “A més, hi haurà un reforç de 40 contenidors de 800 litres cadascun perquè puguen ser utilitzats durant eixos dies” ha apuntat l’edil.

Mentrestant, també s’escometrà una nova acció a favor del reciclatge i el medi ambient. Així, segons ha explicat Mónica Gómez “es repartiran 9.000 bosses perquè els peñistas puguen reciclar els seus residus”. D’aquesta manera, es repartiran 3.000 bosses grogues per a la recollida d’envasos, 3.000 bosses blaves per a paper cartó i altres 3.000 bosses negres per als residus sòlids urbans.

Quant als horaris de recollida, la de les bosses grogues i blaves es farà de 17 a 18 hores. Per a això hauran de ser al carrer, a les portes de la penya, a les 17 hores i seran recollides per dos vehicles diferents. La recollida de les bosses negres tindrà lloc a la nit al pas del camió i als matins abans de les 9 hores. “No podrà traure’s cap mena de bosses fora d’eixos horaris” ha matisat Luis Navarro.

El regidor també ha precisat que les zones que tindran aquest tipus de recollida seran les de penyes i fires compreses entre el carrer Maravall, Ametlers, Tomás Ortuño amb les seues travessies, fins a la plaça de la Hispanitat, incloent-hi L’Aigüera, plaça de Coscolls i voltants.

Igualment s’ha informat que les zones de màxima afluència de penyes tenen a la seua disposició contenidors de reciclatge als carrers Marqués de Cometes, Maravall, Tulipes, Plaza del Infant, Plaza de Neptú, Parc d’Elx, Ruzafa, L’Aigüera, Anglaterra, recinte firal i Emilio Ortuño.

Mónica Gómez ha ressaltat a l’importància de continuar cuidant l’entorn i el medi ambient i ha recordat que “a Benidorm som pioners, amb dades de reciclatge superiors a la mitjana del país. Per això, amb un poc d’esforç de cadascun fem un gran favor al planeta”.

En eixe sentit, la regidor de Festes, Mariló Cebreros, ha emfatitzat la “necessitat” de continuar amb la conscienciació de peñistas i festers “per a mantindre i incrementar els nivells de reciclatge i cura del medi ambient”.

Per part seua, el president de la Comissió ha indicat que la imatge de Benidorm “no pot entelar-se per deixar residus on no correspon i tots han de col·laborar perquè fluïsca amb normalitat; és el que demanem des de la Comissió”. A més, Ramón Cano, president de la Associació de Penyes, ha apostat per “seguir amb la conscienciació a través d’aquests xicotets gestos”. Cano ha animat “als peñistas a col·laborar per a mantindre la sensibilització en aquests temes”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 10 =