Benidorm inicia les últimes fases de la renovació d'infraestructures i millora de l'accessibilitat de l'avinguda Beniardà

Benidorm inicia les últimes fases de la renovació d'infraestructures i millora de l'accessibilitat de l'avinguda Beniardà
31/08/2023 -

Dilluns que ve 4 de setembre donaran inici els treballs de les últimes fases de la renovació d’infraestructures i millora de l’accessibilitat de l’avinguda Beniardà, les etapes anteriors de la qual s’han estat executant en els últims mesos. Ara, després de la pausa estival, es reprenen les obres en el tram comprés entre el carrer Alcalá i Jaume I i més tard s’executaran les corresponents a la part alta a l’altura del carrer Capità Cortés.

Els treballs consistiran en la renovació de les xarxes d’aigua potable i les seues respectives escomeses domiciliàries, l’execució de noves canalitzacions per a serveis municipals i la millora de l’accessibilitat de les voreres i escena urbana de manera idèntica a les altres voreres en les quals ja s’ha actuat.

Per a minimitzar les afeccions de les obres a veïns i comerços, està previst desplaçar la parada d’autobusos i la zona de càrrega i descàrrega a la poma immediatament superior a l’encreuament de carrer Alcalá. Al seu torn, l’accés als locals comercials i habitatges estarà en tot moment garantit, excepte en moments molt puntuals. La finalització de les obres, segons les previsions, se situa abans d’acabar el present any.

Aquest matí, la campanya ‘A peu de carrer’ s’ha desplaçat al tram que es veurà afectat. Allí han estat la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer; el de Cicle de l’Aigua, José Ramón González de Zárate; el d’Espai Públic, Francis Muñoz i el de Neteja Viària, Luis Navarro. Amb ells, a més dels responsables tècnics de l’obra, es trobaven els vicepresidents del Consell Veïnal, Antonio Zamora i Francisco Martínez.

La finalitat era conéixer i els detalls de l’obra que consistirà bàsicament en la renovació de la xarxa d’aigua potable, que actualment és de fibrociment i la seua substitució per una conducció de fosa dúctil. També s’executaran algunes actuacions en matèria de clavegueram, si bé en aquest aspecte ja es va avançar molt amb la instal·lació d’una ‘mànega’, una solució habitual en aquests casos per a reparar i renovar les conduccions.

Aquestes tasques es complementaran amb els treballs en superfície, que afectaran el paviment, la senyalització i el mobiliari urbà. Així, se seguirà el model emprat en tot el carrer en les fases anteriors amb la formació d’itineraris mitjançant paviment podotàctil, de botó i direccional segons marca la normativa d’accessibilitat. A això s’afig la col·locació de nou mobiliari urbà i la reposició de la senyalització viària.

El regidor de Cicle de l’Aigua, José Ramón González de Zárate, ha assenyalat sobre aquest tema “la important aposta per la renovació constant de les infraestructures allà on és necessari, com ha demostrat aquest equip de govern en els últims anys”. L’edil recalcava que una vegada finalitzats els treballs, amb un pressupost global de 780.000 euros, “estarà completament renovada aquesta avinguda, que s’ha convertit en la principal porta d’entrada i eixida de la ciutat”.

Així, González de Zárate ha subratllat que l’avinguda Beniardà “segueix la seua transformació en un bulevard, com era el nostre compromís”. En aqueix sentit, Francis Muñoz, edil d’Espai Públic, també ha subratllat que l’avinguda presenta “una important millora en l’escena urbana, en el mobiliari, la il·luminació i l’arbratge facilitant i promovent l’accés per als vianants al futur centre comercial a través d’una avinguda que estarà completament renovada”.

Una vegada finalitzats els treballs s’hauran renovat al voltant de 3.500 metres quadrats de voreres, 650 metres de canalitzacions d’aigua potable i 160 metres de col·lectors d’aigües residuals.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 11 =