Cerrado el acceso al parque natural de Serra Gelada ante el riesgo de incendio por la ola de calor

La Generalitat ha pres aquesta decisió després de decretar el nivell màxim de preemergència, vigent fins al dia 15

Cerrado el acceso al parque natural de Serra Gelada ante el riesgo de incendio por la ola de calor
10/08/2023 -

Des d’aquest dijous i fins dimarts que ve, 15 d’agost, no estarà permés l’accés al parc natural de Serra Gelada davant el risc d’incendi forestal per les altes temperatures que s’esperen durant l’onada de calor que comença hui. La regidor de Medi Ambient, Mónica Gómez, ha explicat que “la Generalitat Valenciana ha decretat el nivell màxim de preemergència per risc d’incendis en tota la Comunitat, la qual cosa implica una sèrie de restriccions, entre elles l’accés als parcs naturals”.

Concretament, i tal com figura en la resolució publicada hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, des del 10 al 15 d’agost, tots dos inclusivament, no es podrà “circular per les pistes i camins forestals” de Serra Gelada “amb qualsevol tipus de vehicle, bicicleta o a peu”. Únicament podran accedir al parc natural els vehicles d’emergència, vigilància, manteniment i de residents en l’entorn.

A la vista d’aquesta resolució, l’edil ha apel·lat a la “responsabilitat” i a “respectar les restriccions i prohibicions establides per la Generalitat”. Gómez ha indicat que “mantindre els nostres boscos i zones forestals lliures d’incendis és una tasca col·lectiva”, i ha avançat que “des de l’Ajuntament, i atenent també així a la petició feta des de la direcció del Parc Natural, es reforçarà la informació i vigilància per a evitar l’entrada de vehicles i persones al parc natural mentre dure aquesta situació excepcional, especialment en el principal accés al paratge des de Benidorm, la Creu, molt visitada diàriament per vianants”.

Així, la Policia Local ha establit un dispositiu especial en el qual participen la secció rural i la unitat aèria, que realitzarà vols amb el dron per tota la zona.

A més de les restriccions en l’accés i trànsit pel parc natural de Serra Gelada, la resolució de la Generalitat també estableix amb caràcter general la suspensió de determinades obres i treballs i de l’ús festiu-recreatiu del foc per motius festius en terrenys forestals i en la zona d’influència forestal (fins a 500 metres); la prohibició d’encendre qualsevol tipus de foc en aquestes mateixes zones; i deixa sense efecte qualsevol autorització atorgada per a circulació esportiva per terrenys forestals.

D’altra banda, l’edil ha demanat a la població que “especialment durant els pròxims dies i davant els avisos meteorològics per altes temperatures, se seguisquen les recomanacions de les autoritats sanitàries per a evitar colps de calor”.

Així, s’ha de tindre especial compte amb persones majors, menors i malaltes; mantindre la casa fresca i ventilada; evitar l’exposició directa al sol, sobretot entre les 12.00 i les 16.00 hores; utilitzar protecció per a raigs solars; realitzar menjars lleugers, amb aliments rics en aigua i sals minerals, com a fruita i verdures i beure molta aigua; vestir amb roba lleugera, de colors clars i cobrint la major part del cos, sobretot el cap; no deixar a ningú a l’interior d’un vehicle tancat i tampoc mascotes; evitar el trànsit per senderes i camp a través; i en cas de necessitat telefonar al 112.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × 1 =