La Torre de les Caletes es suma a l'exposició de Castells d'Alacant que inaugura el MARQ a Benidorm

“Guardianes de Piedra. Los Castillos de Alicante” reuneix algunes de les fortaleses més importants de la nostra província i romandrà en Museu Boca de Calvari fins octubre

La Torre de les Caletes es suma a l'exposició de Castells d'Alacant que inaugura el MARQ a Benidorm
13/03/2023 -

La Torre de les Caletes és l’última annexió a aquesta exposició itinerant a les mans del MARQ que arriba a Benidorm després d’un reeixit recorregut per catorze municipis. La fortificació, que va ser sotmesa recentment a investigacions arqueològiques va decidir oferir als tècnics allí assistents nous dades sobre la seua vida en l’antiguitat com una cambra per a emmagatzemar queviures així com armes i utensilis de vigilància.

L’edificació defensiva, datada del segle XVI va servir com a element clau en la defensa per a combatre els atacs corsaris durant més de 5 segles. I, igual que altres 1200 torres que recorren la costa mediterrània, transcendeixen molt més allà de les nostres fronteres per la seua rellevància patrimonial universal.

És per això que, la Diputació provincial juntament amb el Museu Arqueològic d’Alacant, la Fundació CV MARQ i la Fundació Banc Sabadell han decidit impulsar aquesta proposta expositiva “Guardians de Pedra” amb la finalitat de donar a conéixer algunes de les torres guaites i castells més rellevants de la nostra regió.

Durant l’estada de l’exposició en el Museu Boca del Calvari de Benidorm, es crea un nou espai dedicat a la Torre de les Caletes de Benidorm que pretén aprofundir en els treballs de conservació i posada de valor promoguts des de l’Ajuntament de Benidorm i per part del Ministeri de Transició Ecològica per a conservar la fortificació i alentir la regressió del penya-segat.

Julia Parra, vicepresidenta i diputada de cultura ha ressaltat que “Incorpora a més material arqueològic original que ha permés conéixer aspectes de la vida quotidiana poc habituals en aquestes intervencions, la qual cosa li confereix un caràcter realment excepcional”. A més, es recullen les diferents actuacions per a salvaguardar la Torre de les Caletes i el seu penya-segat a través d’una nova selecció d’imatges i llegendes per a conéixer millor la seua història.

Per part seua, Toni Pérez, alcalde de Benidorm ha exposat que “és una gran satisfacció veure materialitzat aquest projecte conjunt que, després de molts anys de dedicació, permetrà que el visitant puga conéixer un de les nostres principals fites patrimonials i les intervencions realitzades per a garantir la seua permanència impulsades en els últims anys per l’Ajuntament de Benidorm amb la col·laboració de l’Administració central i del MARQ”.

Entre les altres fortificacions i castells presents en l’exposició podrem apreciar el Castell de Tudemir, Callosa del Segura o Coix com les Torres de Cap Roig o Torre del moro entre moltes altres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three + 7 =