La Costa Blanca i Benidorm superen nivells prepandèmia en viatgers

La zona turística rep més de dos milions de turistes durant aquest primer semestre i situa a Benidorm també per damunt dels índexs de 2019 consolidant la seua recuperació

La Costa Blanca i Benidorm superen nivells prepandèmia en viatgers
27/07/2023 -

Han sigut temps difícils per al turisme, els problemes derivats de les restriccions han llastrat els marcadors i el sector durant un llarg període de temps. No obstant això, segons Hosbec estaríem davant unes dades que consoliden definitivament la recuperació del sector. En aquest sentit, la Comunitat Valenciana en el seu conjunt sobrepassa el nombre de viatgers registrats en un any rècord com 2019 aconseguint més de 4,4 milions i es queda a tan sols un pas d’igualar les pernoctacions amb més de 12,9 milions després d’un descens de 2,3%.

Benidorm també mereix especial esment ja que ha experimentat un creixement en nombre de viatgers del 8,4%, la qual cosa es tradueix en més d’un milió. No obstant això, les pernoctacions no han arribat a superar les dades de 2019, però que continuen sent bones xifres amb fins a 4,8 milions de pernoctacions situant a la capital turística com a 5é destí més triat a Espanya i 3r dins dels destins del viatger nacional, sent únicament superat per Barcelona i Madrid.

Així, de gener a juny, els hotels de Benidorm han acollit a més d’un milió de turistes, excedint els valors recollits en 2019 i arribant a més de 80.200 hostes (+8,4%). Això suposaria el 23,5% dels viatgers totals arribats a la Comunitat Valenciana, uns índexs molt importants de cara al sector. Més concretament, aquests turistes serien un 49,5% d’origen espanyol i el 50,5% d’origen internacional, liderat aquest últim pel mercat britànic 43,1% sobre el total i un 75,7% sobre la part internacional.

La ciutat de Benidorm disposa de 40.500 places hoteleres disponibles de mitjana en els últims 6 mesos, repartides en 115 establiments. Això també suposa una plantilla mitjana activa a nivell laboral de 5.558 empleats en el sector. Malgrat tot això, aquesta última xifra continua sent un 9,2% menor que en 2019.

Conclusions que s’extrauen a partir d’un mes d’abril que marca un canvi de tendència quant a l’ocupació hotelera, on es va donar lloc Setmana Santa amb nivells molt positius per al turisme que va deixar dades per damunt del 80% i que va començar a traçar un camí de recuperació que pretén consolidar-se.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 10 =