Música, concerts, conferències i exposicions, protagonistes de la programació cultural de Benidorm al setembre i octubre

Música, concerts, conferències i exposicions, protagonistes de la programació cultural de Benidorm al setembre i octubre
30/08/2023 -

Els concerts, grans recitals, conferències i exposicions seran els grans protagonistes de la programació cultural de l’Ajuntament de Benidorm per als mesos de setembre i octubre, que ja està ultimada i que figura en la web municipal www.benidorm.org

La programació arranca el dia 1 de setembre amb el Cicle de Grans Recitals amb ‘El violoncel dels mil accents’ de Matthieu Saglio. Serà a les 20 hores en la Sala d’actes de l’Ajuntament. El cicle es completarà el 20 d’octubre a les 20 hores amb Ensemble ‘Il Valencià’ també en la Sala d’actes.

Els aficionats a l’òrgan tenen dues cites imprescindibles de l’XI Festival Internacional d’Òrgan. La primera serà el dia 29 de setembre a l’església de Sant Jaume i Santa Ana, a les 20 hores amb Cor de Nuit Trio i Gurutze Beitia. La segona tindrà lloc el 27 d’octubre a la mateixa hora i lloc amb Enrico Tricario i Lumina Ensemble.

La música tindrà un paper principal aquests dos pròxims mesos. Primer el dia 8 de setembre amb la Gala Lírica d’Afratex en la Sala d’actes a partir de les 19 hores. El dia 16 actuaran la Coral Polifònica Antonio Berenguer de Polop i la Coral de la Unió Musical de Benidorm en un concert d’intercanvi de la Federació de Música. Serà en la Sala d’actes a les 19.30 hores.

Una setmana després se celebrarà el XXII Concurs de Composició de Música Festera Vila de Benidorm a les 21 hores a l’auditori Óscar Esplá. I el 8 d’octubre serà el torn del Concert Commemoratiu 9 d’Octubre amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters ‘Els Valerios’ de La Vila Joiosa i la Banda Simfònica de la S. M. La Nova de Benidorm, també dins de la campanya de concerts d’intercanvi. Sàrria a les 12 del migdia en el Centre Cultural.

En el capítol d’exposicions, del 21 de setembre al 17 d’octubre es podrà contemplar la mostra de dibuixos ‘Sobre dones, nimfes i altres mirades’ en l’Espai d’Art de l’Ajuntament. I del 19 de setembre al 3 d’octubre en el Centre Cultural s’exposarà ‘The caves of steel’, Manuel Álvarez Diestro. Benidorm i les ciutats verticals del sud-oest asiàtic, a càrrec del Col·legi d’Arquitectes d’Alacant.

Quant a les conferències, s’ha programat el 13 de setembre a les 18.30 hores amb motiu de la XX Setmana de l’Alzheimer la xarrada ‘Parlem d’eutanàsia’ a càrrec de la doctora Marisa Velasco a la Casa del Fester. El dia 21, a les 18.30 el Centre Cultural acollirà la taula redona ‘Arquitectura i urbanisme. Benidorm en la Setmana de l’Arquitectura’. El cicle de conferències es tanca el 6 d’octubre a les 20 hores amb el concert-conferència ‘Art i Ciència’ a càrrec de Gema Martínez i María Eugenia Palomares a la sala multiús del Conservatori en el Centre Cultural.

A l’octubre se celebraran també les sisenes ‘Jornades de Patrimoni de la Marina Baixa’. Així, el dia 20 s’han organitzat ponències i una taula redona amb el títol ‘La segona part del s. XX. Turisme i altres tems’ en El Torrejó. L’endemà, de 10 a 13 hores hi haurà ponències i una taula redona sobre Pedro Zaragoza. Les jornades es tancaran el dia 22 en la Sala d’actes de l’Ajuntament amb ‘Benidorm al cinema’ i a les 12 del migdia amb una ruta cultural per la ciutat.

Finalment, el teatre amateur també té cabuda en la programació cultural amb una lectura dramatitzada de l’obra ‘Don Juan Tenorio’ a càrrec de Tossal Teatre i Alpí Teatre en la Sala d’actes a les 19 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four + 13 =