Terra Natura Benidorm incorpora a la seua família un Margay per primera vegada

El Margay és una de les poques espècies de felí que pot girar el seu turmell per a descendir dels arbres amb el cap cap avall

Terra Natura Benidorm incorpora a la seua família un Margay per primera vegada
01/06/2023 -

Terra Natura té un nou protagonista que acapara totes les mirades: el Margay. El parc de naturalesa i animals Terra Natura Benidorm ha rebut l’arribada, per primera vegada d’aquesta espècie (Leopardus wiedii) en el seu espai. Aquesta raça és una de les dues espècies de felins que guarda una singularitat, té la capacitat de girar el turmell, igual que ho fa una pantera nebulosa. Aquesta extraordinària capacitat permet a aquest felí descendir dels arbres boca avall, com fan els esquirols. Es mantenen actius durant el dia i la nit, i solen ser animals solitaris que constitueixen llaços de parella temporals durant l’etapa de reproducció.

L’exemplar, ja instal·lat en la seua nova llar, és una femella anomenada Lecia, procedent del zoològic de Liberec a la República Txeca. El felí té una edat de poc més d’un any i pes dos quilos i mig. L’espècie Margay aquesta prop de considerar-se una espècie amenaçada, segons les dades recollides per la UICN, reflectint un descens important de la població de Margay en les seues colònies, a més és un animal el comerç del qual està regulat per la CITES. Ja que, encara que la pressió de la caça furtiva sobre aquesta espècie ha disminuït considerablement gràcies a la protecció internacional, encara es produeixen casos.

En aquest sentit, el Margay ha sigut introduït en un programa amb intenció de protegir i controlar la població de l’espècie en captivitat i assegurar així el seu futur (Programa Ex Situ de la EAZA). Terra Natura Benidorm forma part del EEP d’aquesta espècie, dins del projecte de Conservació i maneig de poblacions animals. Així, des del propi parc de naturalesa, manifesten les seues intencions d’acompanyar a Lecia amb un mascle de margay que li permeta formar una família i així ajudar a perpetuar l’espècie d’aquest felí.

A l’arribada de Lecia, l’equip de veterinaris de Terra Natura Benidorm ha realitzat una revisió visual per a comprovar l’estat de l’animal i així no produir estrés a l’exemplar. En la inspecció ocular, s’han comprovat aspectes com el pelatge, bon color, l’absència de ferides i que l’animal tinga un comportament normal. Durant els pròxims dies el Margay estarà sotmés a observació per a assegurar la seua alimentació i que s’adapte sense problemes al seu nou ecosistema.

Els margays són felins xicotets i clapejats que s’assemblen als ocelots. Aquesta espècie destaca per la seua destresa a l’hora d’escalar i la seua tirada arbòria. Els visitants que vulguen passar-se per Terra Natura, podran visitar Lecia en la seua nova llar, ja instal·lada en l’àrea ambientada en el continent americà.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − seven =