Una vintena d'empreses s'han allotjat en l'Espai Cotreball de Benidorm des de la seua posada en marxa

Aquestes dependències compten amb nou centres de treball i que afavoreixen la posada en marxa de projectes i establir sinergies entre empreses

Una vintena d'empreses s'han allotjat en l'Espai Cotreball de Benidorm des de la seua posada en marxa
10/03/2023 -

Una vintena d’empreses i emprenedors s’han allotjat en l’Espai Cotreball de Benidorm des de la seua posada en marxa a mitjan 2019, segons les xifres traslladades hui per la regidor d’Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez. L’edil ha assenyalat que “a través d’aquest espai, des de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) es busca fomentar l’autoocupació i l’emprenedoria i afavorir la implantació de projectes professionals, fent costat als autònoms, pimes o micropimes especialment en la fase inicial de posada en marxa del seu projecte empresarial facilitant-los un espai de treball, tant físic com virtual”.

Segons ha explicat Gómez, “el model de cotreball està concebut perquè professionals, emprenedors i pimes puguen desenvolupar els seus projectes independents tenint al mateix temps l’oportunitat d’establir sinergies i relacions entre ells, afavorint d’aquesta manera l’impuls de projectes conjunts”.

L’edil ha recordat que “a més de comptar amb un centre de treball, els projectes allotjats en l’Espai Cotreball disposen també de serveis comuns i sala de reunions, així com del suport tècnic oferit des de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, la qual cosa permet a les empreses instal·lades reduir costos en la seua fase inicial de desenvolupament”.

En aquests una mica més de tres anys s’han allotjat en l’Espai Cotreball “emprenedors i empreses de sectors i perfils molt diversos i que donen mostra de la cada vegada major diversificació del teixit productiu de Benidorm”.

Així, en aquest temps hi ha hagut projectes de consultoria, esdeveniments de màgia, arquitectura i arquitectura ecològica, formació per a l’obtenció de llicències de conducció de vaixells i motos d’aigua, atenció domiciliària a persones majors, intel·ligència turística, formació en idiomes, agència de viatge en línia, immobiliària en aquesta mateixa modalitat, màrqueting i comunicació, mindfulness i associació de nòmades digitals.

Gómez ha destacat que “la pràctica totalitat d’aquests projectes continuen hui dia operatius, alguns en el nostre espai municipal cotreball, mentre que unes altres han emprés una nova etapa en solitari en un espai propi”.

A aquests projectes actius en l’espai municipal, situat en una primera planta de l’edifici Aquarium de l’avinguda Juan Fuster Zaragoza, se sumen ara una empresa especialitzada en comunicació i una altra d’investigació privada. Hui mateix l’alcalde, Toni Pérez, i la regidor d’Ocupació i Desenvolupament Local han signat amb els responsables de tots dos projectes el conveni d’incorporació a l’Espai Cotreball. Es tracta d’Irene Torres i Manuel Salamanca de Chamelleon Inteligence.

“En aquests moments, hi ha cinc centres de treball ocupats i en les pròximes setmanes està previst que s’incorporen altres dos nous projectes i un tercer s’ha interessat”, ha detallat Gómez, “per la qual cosa encara quedarà un lloc disponible”.

Les empreses interessades a ser albergades en l’Espai Cotreball poden posar-se en contacte amb l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local amb seu a l’Ajuntament. El preu bàsic del lloguer és de 150 euros mensula per cada centre de treball. No obstant això, “amb la intenció de facilitar la supervivència de les empreses situades en l’Espai, els centres de treball estan exempts del pagament d’aquest lloguer durant els primers 6 mesos d’estada”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 10 =