31 obres, rècord de participació, en el XXII Concurs de Música Festera ‘Vila de Benidorm’

El pasodoble ganador será interpretado en público por primera vez por la Unión Musical el 23 de septiembre en el Óscar Esplá

31 obres, rècord de participació, en el XXII Concurs de Música Festera ‘Vila de Benidorm’
04/08/2023 -

Un total de 31 obres s’han presentat a certamen en la vint-i-dosena edició del Concurs de Música Festera ‘Vila de Benidorm’, centrat enguany en la modalitat de pasdoble, i que, com cada any, organitza la Regidoria de Cultura. Així ho ha anunciat hui el responsable de l’àrea, Jaime Jesús Pérez.

Tancat el termini d’admissió d’obres el 31 de juliol, s’ha reunit el jurat del qual, a més de Jaime Jesús Pérez, formen part Josep Cano, professor de música; José Viente Asensi, director del Conservatori Superior de Música d’Alacant ‘Óscar Esplá’; Rafel Doménech Pardo, professor de música retirat, exdirector de la Unió Musical de Benidorm i autor de l’himne oficial de les Festes Majors Patronals ‘Festa a Benidorm’; i, en representació de l’Associació de Moros i Cristians de Benidorm, el músic Javier Cidrón.

En aquesta primera reunió, s’han obert els sobres amb els pasdobles i constatat que les peces presentades s’adequaven als requisits del concurs que, ha recordat el regidor “premia amb 2.000 euros i el corresponent trofeu a la guanyadora”.

Les creacions musicals han de ser “originals i inèdites i no haver sigut interpretades amb anterioritat en públic”. Per això, que s’hagen presentat 31 pasdobles “ens ha sorprés molt gratament”. Demostra que el de Benidorm està “molt consolidat en el panorama dels concursos de música festera del nostre territori”, la “gran quantitat i qualitat” dels nostres músics i societats musicals i la importància que la música té en tots els àmbits, “especialment en el cultural i fester”.

Una vegada avaluats els treballs pel jurat, “el 15 d’agost com a màxim es donarà a conéixer el lema de la peça guanyadora” que serà “interpretada per primera vegada el 23 de setembre” davant el públic, a l’auditori Óscar Esplá del Parc de l’Aigüera. Aqueix dia “es donarà a conéixer a l’autor i el nom definitiu del pasdoble en un concert de la Unió Musical, preàmbul de les nostres festes de Moros i Cristians”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen + sixteen =